Volentics András

"...a BERONIS-trilógia megtörtént, személyes élményeimen is alapul, így félig-meddig önéletrajzi elemeket is tartalmaz."

1986. november 11-én születtem Vácon, Volentics András néven (hatodikként a sorban), és (Ginen Beronis-hoz hasonlóan) egy közelben lévő, apró falucskában nőttem fel. Egészen a kezdetektől, gyermekkorom óta kedvenc foglalkozásom az írás és az álmodozás. E ténykedéseim gyümölcse lett végül a Quinn H. Lennox néven megírt BERONIS - Megapoliszi álmok, mely az első megjelent regényem, és a BERONIS-trilógia legelső felvonása.

A BERONIS-trilógia megtörtént, személyes élményeimen is alapul, így félig-meddig önéletrajzi elemeket is tartalmaz. 

Már-már a valóság...

Rengeteg mindent csináltam eddigi életem során: dolgoztam banki ügyfélszolgálaton, voltam konyhai kisegítő egy indiai étteremben (akárcsak Ginen Beronis), eladó-árufeltöltő-raktáros, dolgoztam a postán, gyorskajálda konyháján, még utcai szórólapoztam is egy budapesti C-vitamin üzlet előtt... ezek az életszakaszok mind olyan élmények voltak, melyek hozzáadtak valamit az írói, művészi fejlődésemhez. Én valóban megéltem azokat az élményeket, amelyekről írok, és nem valami fennkölt magaslatról, a valóságtól elrugaszkodott elefántcsonttoronyból lepillantva szónokolok az írásaimban, és ugyanolyan rajongó vagyok én is, mint bárki más.

Sosem volt büdös számomra a munka, az álmaimat a BERONIS-trilógia munkálatai jelentik, ezen kívül jelenleg egy autóalkatrészeket gyártó gyárban dolgozom. 

A Quinn H. Lennox nevet (a tervek szerint ideiglenesen) figyelemfelkeltés céljából, illetve a jó hangzása miatt választottam, mivel ezek fontos követelmények ebben a folyamatosan különböző ingerekkel bombázó, fogyasztásközpontú "mátrix" világban. 

Kedvenc műfajaim (természetesen) a horror és a tudományos-fantasztikum, legkedvesebb íróim a régi nagy mesterek képviselői, mint például Howard Phillips Lovecraft, Ambrose Bierce, Ray Bradbury, J. R. R. Tolkien, Rejtő Jenő (P. Howard) akiknek halhatatlan művei nagyon nagy hatással voltak rám. A science-fiction-t azért szeretem annyira, mert (hasonlóan a fantasy vagy a horror műfajához) általuk egy sokkal egyetemesebb nézőpontból vizsgálhatjuk meg saját világunkat, vagy akár saját életünket, bizonyos esetekben pedig ráeszmélhetünk, mennyivel jobb helyzetben is vagyunk, mint e történetek szörnyűséges kalandokat megjáró főhősei.

Imádom a filmeket, és az eddig leírtakból nem lehet nehéz kitalálni, mely műfajokat követek nagyobb figyelemmel. Kedvenc rendezőim szintén főként a legnagyobb mesterek, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, James Cameron, Ridley Scott, Sam Raimi, Robert Zemeckis, David Lynch.

Pont Alfred Hitchcock-tól származik az alábbi idézet: ".... a legfontosabb az, hogy a közönség figyelmét fenntartsuk... a vetítővásznak érzelmekkel kell megtölteni." Kicsit átírva, ugyanez jelenti az én írói hitvallásomat is: "... a legfontosabb az, hogy az olvasók figyelmét fenntartsuk... a sorokat érzelmekkel kell megtölteni."

A tudományos-fantasztikus műfaj többek között azért is volt mindig is izgalmas a számomra, mert a fantasztikumon keresztül a többi műfajnál sokkal jobban láttathatók és bemutathatók a jelenkor problémái, a különböző társadalmi kérdések, a kollektív emberiség előtt álló legizgalmasabb feladatok, ugyanakkor ha valaki csak kikapcsolódni szeretne egy rövid időre a valóságból, ez a műfaj arra is tökéletesen alkalmas. A populáris, szórakoztató irodalom legalább annyira tartozik a kedvenceim közé, mint a szépirodalmi művek, a saját írásaimban pedig mindkét "műfaj" értékeinek, erényeinek ötvözésére törekszem.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy rengeteg helyen jártam a világban, két évig Indiában éltem, és a számtalan helyről összegyűjtött új élmények, tapasztalatok egy színesebb világkép megtapasztalásához segítettek hozzá, mely élményeket reményeim szerint a BERONIS-trilógia köteteiben is sikerül majd átadnom minden olvasónak.

Reményeim szerint írásaimmal én is példaképeim nyomdokaiba léphetek, illetve talán sikerül létrehoznom egy olyan önálló, saját szabályokkal rendelkező, teljesen új nézőpontból elénk táruló Univerzumot, amely mindenkié, és amely a három könyv megjelenése során remélhetőleg sikeresen tud egy kis örömet csempészni minden érdeklődő olvasó életébe.


Reménykedem benne,
hogy ez az álmom egyszer tényleg valósággá válik!Az oldalon felhasznált képek forrásai (természetesen a saját készítésű képek mellett), alkotók: 

Max Hay, Cosmosdrone, inwardsound, Ken Fairclough, Waqas Malik, cyberpunkrealms, scifi.cyber.art, Sam Yang, Marc Simonetti, Matt Hubel, David Durá, Hauptmann, Darren Bacon, Stefan Koidl, Fuad Elhasan Irfani, Tudorpopa, Kekai Kotaki, conceptkingdom, Yann-S, Jongmin Ahn, Eve Venture, Nicolas Bouvier, fantasy.daily, Abrar Khan, Alex_Zedra.

Zseniális munkáikat minden sci-fi-fantasy rajongó figyelmébe ajánlom!

Üzenj nekem!

Minden véleményt, építő jellegű kritikát, véleményeket szívesen fogadok!

Utak, helyek, dolgok...

Helyek, ahol eddig volt szerencsém megfordulni a világban, képek, emlékek...

Annyira abszurd dolog, ha az embernek el kell mennie onnan, ahol van, ahol bele van gyökerezve mindenbe. Aztán meg hiába tér haza valaki öt vagy tíz év múlva, már nem ugyanaz az ember jön vissza.


Oravecz Imre

Óvodásként

Húgommal, és saját készítésű Flintstones-járgányommal. A Flintstones-film az idő tájt jött ki (1994), és nagy rajongója lettem az őskori történetnek... ha pedig valaminek nagy rajongója lettem, szinte csak abban a világban éltem, és muszáj volt reprodukálnom valahogy az ott látottakat.


Saját készítésű Batman és Robin-jelmezben. Nem egy álarcként funkcionáló sapkát szétvagdostam, aminek a szüleim nem igazán örültek :)

Gotham-feeling:
https://www.beronis.hu/l/batman-animated/


< Nem, ez nem egy Garivenmotor: egy kép azokból az időkből, amikor még nem annyira az írással, hanem többek között tricikliszereléssel foglalkoztam :)

Gyermekkorom kedvenc figurái még mindig ott vannak a könyvespolcomon, hogy tovább inspiráljanak, és sose felejtsem el, milyen érzés is volt gyermekként rajongani valamiért... Remélhetőleg nekem is sikerül majd alkotnom valami olyasmit, ami hasonló érzéssel tölti el az embereket.

Vissza a jövőbe!-trilógia kibővített vizuális útmutató könyv rajongóknak: természetesen az én kollekciómból sem hiányozhat!

Képek a könyvből a képre kattintva!

Minden sci-fi rajongó számára kihagyhatatlan bejegyzés a képre kattintva:

Úgy érzem, tökéletes védelem alatt állok, amikor a könyveimet egy TERMINATOR...

...az éjszakai álmaimat pedig maga BATMAN őrzi!

Mikor épp nincs más teendője a fullasztó metropoliszban, néha egy másik szuperhős is beugrik olvasgatni...

...egy KIHAGYHATATLAN KÖNYV:

A kalandjátékok művészete

Óriási gamer voltam valamikor, és a point-and-click kalandjátékok voltak mindig is a kedvenceim (Broken Sword, Simon the Sorcerer, Kyrandia). Bár ma már nem sokat játszom, jobban szeretem ma már inkább a végigjátszásokat nézni. Minden műfajt imádok végülis, de amit mai napig vallok, hogy a legjobb műfajok mind a régi hőskorban, a 90-es években készültek. Amikor még nem volt minden szuper 3D-s grafikával elkészítve (ez ellent mond a 3D-s filmekkel kapcsolatban érzett rajongásomnak), és akkoriban valahogy több lélek volt ezekben a játékokban (mint szinte minden művészeti ágazatban).

Remélem a BERONIS-trilógiával meg tudok őrizni (és feléleszteni) valamit ebből a halványuló lélekből.

A Bitmap Books kiadó igen vaskos, minden részletekig kiterjedő remekműve minden kalandjáték rajongónak kötelező darab. A kötet 1984-től veszi szemügyre az összes valaha készült kalandjátékot napjainkig.

Képek a könyvből az első képre kattintva!

Balatonaliga

A Taj Mahal, Agra, India 

Bangalore, utcáin. India harmadik legnagyobb városa, ahol két évig éltem. Valahol otthonomnak is tekintettem, és hiányzik is ez a különleges, minden káosza ellenére is varázslatos világ...

Szingapúr, a Mandala Bay Sands épületével a háttérben >

 

Sydney Tower (Westfield Tower), Ausztrália

Kilátás a Sydney Tower-ből.
<  Sétahajózás, Sydney, Ausztrália

A (természetesen fiktív) Biocyte Társaság épülete az egyik kedvenc filmemből, a John Woo által rendezett Mission: Impossible 2-ből (2000), Tom Cruise-zal a főszerepben, Sydney, Ausztrália. Mindig is vonzottak a filmes (és a történelmi) helyszínek, szeretek olyan helyeken járni, ahol tudvalevőleg valami nagy, monumentális esemény történt...

Blue Mountains, Ausztrália

Néha-néha egy kis buli is belefér... :)
Fava - Mediterranean Bar & Restaurant, Bangalore, India

Arnold Schwarzenegger Múzeum, Thal, Ausztria. Arnold Schwarzenegger volt gyermekkorom egyik nagy hőse, és a mai napig az egyik legnagyobb példaképem. A hajdani szülői ház, ahol a volt testépítő/színész/üzletember/kormányzó felnőtt, ma már múzeumként funkcionál, bal oldalon Arnold szobra látható, fenn pedig az eredeti Harley Davidson motorbicikli a Terminator 2: Az Ítélet Napja című filmből.

A Colosseum, Róma, Olaszország

< Egy újabb hős és példakép, Sherlock Holmes szobránál, London, Anglia.
< Rovinj, Horvátország 

"Hol van az a régi nyár..."

Maldív-szigetek. Maga a paradicsom.

Maldív-szigeti élmények: óceáni szigetvilág feletti repülés, éjszakai cápaetetés, delfinugrás!


Az igazság átokként nehezedik az emberre. Útra keltem egy a hazugságokkal teli bőrönddel, hogy megleljem az igazságot, de már nem tudtam, melyik a nehezebb, melyik cipeléséhez kell több erő. Nem mintha számítana, hiszen ha az ember megtudja az igazságot, már nem mehet vissza a hazugságokkal teli bőröndért. Akár nehezebb, akár könnyebb, az igazságot kell cipelnie tovább.

Sue Monk Kidd


Csak egy kis kötelező pózolás, és az elmaradhatatlan szelfi... :)


A Gangesz-folyónál, Váránászi, India

Indiát beutazni csodálatos, olykor igencsak megerőltető

de felejthetetlen élmény volt. 

Még ha az adott pillanatban nem is tűnt mindig annak...

A híres Jama Masjid mecset, Új-Delhi, India

A Mysore-i Palota kertjében, Mysore, India

< A Dudhsagar vízesés.

Goa gyönyörű tengerpartja. Goa valamikor portugál gyarmat volt, és India egyik legszebb része, örök élmény marad.

A KatapultFilm 2005-ös forgatókönyvíró Szinopszis Pályázaton elért különdíjas helyezésemről értesítő levél.

Gyermekként (és még nagyon sokáig később is) az mellet hogy író legyek, másik nagy álmom a filmrendezés volt, mivel mindig is imádtam a filmeket.

A szinopszisom címe "Anna a Nagyvárosban" volt, amelyet sok évvel később a BERONIS-trilógia írásakor beépítettem Rae Anne Corzek karakterének történetszálába.

Az egyik rövidfilmem, a Bolyongás (mely a BERONIS-trilógia első kötetében, a Megapoliszi álmokban az első könyv címe is lett) melyet még a Novus Művészeti Iskolák mozgókép szakának vizsgafilmjeként készítettem 2010-ben (konzultációs tanáraim Xantus János és Bélafalvy Balázs voltak), az alábbi link alatt található:

A Bolyongás sztoriját később átdolgoztam és áthelyeztem a BeronisVerzum világába is, a novella az alábbi link alatt olvasható:

MARA 

A színfalak mögött: A BERONIS-trilógia jegyzetek formájában. Az ötletek, feljegyzések kiszortírozása nem kis feladat, rengeteg naplóbejegyzésem szintén bekerült a trilógia köteteibe.

Bal oldalon Vakember karakterének egyik első megjelenése látható: egy saját készítésű rajz fénymásolata, mely még az egyik gimnáziumi füzetemben készült, a kockás lapból ítélve valószínűleg egy unalmas matek vagy fizika órán...

Az íróasztalom fölötti fal egy részlete :) Hősök, példaképek, inspirációk:

Megszereztem Indiana Jones naplóját! 

Imádom a focit! A Juventus csapata mellett nagy Manchester United rajongó vagyok. Kedvenc játokésom Alessando Del Piero volt. 2018-ban, mikor még Bangalore-ban éltem, a Manchester United és az UBER által rendezett rendezvényen sikerült egy kvíz-játékban megnyernem a világbajnok francia labdarúgó, Paul Pogba dedikált mezét. Rendkívül jó rendezvény volt, mely a bangalore-i Orion Mall bevásárlóközpont mellett kapott helyet, és számtalan relikviát kiállítottak, mint például David Beckham eredeti cipőit, amivel azt a híres, félpályás gólt lőtte a Wimbledon ellen 1996-ban. Ez volt az a gól, ami elindította a fiatal angol középpályást a sztárság felé.

2018, Bangalore, India. Két United legenda, Roy Keane és Ryan Giggs mezei előtt pózolva, illetve a világbajnok francia Paul Pogba dedikált mezével, melyet  a rendezvényen megtartott kvízjátékon nyertem meg.

Sajnos Sir Alex Ferguson leköszönése után nem megy túl jól a csapatnak, de bízzunk a jövőben...

A cipők, melyekkel David Beckham a világhírnévhez vezető, híres gólt szerezte  a félpályáról 1996-ban, a Wimbledon ellen (mellette, felül a "dán óriás", Peter Schmeichel kesztyűi):

Universal Theme Park, Szingapúr >

A Jurassic Park óriási kapuja, illetve egy American Graffiti-stílusú étterem:

BERONIS: Megapoliszi álmok könyv dedikálás.

Üvegtigris: Az egyik kedvenc filmem helyszínén, Tinnye.


Új kezdetek: A BERONIS-trilógia első kötetének hivatalos megjelenési napja. A Megapoliszi álmok megjelenésével egy új világ nyitotta meg kapuit.

A 26-odik Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, barátok és olvasók körében, Millenáris Park, 2019. április 25.

Nagy élmény volt végre nyomtatott formában látni a könyvemet, melyen annyi éven át dolgoztam... Nagyon köszönöm mindenkinek, akik eljöttek, hogy osztozzanak az örömömben!

Első interjúm a Megapoliszi álmok megjelenése alkalmából

Az írás megszabadít a belső démonoktól...

Az interjú megtalálható az alábbi link alatt:

< Mondanom sem kell, egészen elképesztő érzés volt sok évi munkám gyümölcsét a Libri könyvesbolt polcain viszont látni...Egész életemben erre vágytam, és mindez most végre valóra vált! :)"Ez egy hosszú-hosszú álom.

Már-már a valóság."

A KönyvGuru.hu oldalról...

"...egy tudományos-fantasztikus (sci-fi) regényhez kell spiritusz! Szerintem sokkal nagyobb fantáziára, kreativitásra van ehhez szükség, mint mondjuk egy szerelmes regényhez.

Több tervezést, átgondolást némely esetben pedig nagyobb tehetséget is igényel egy ilyen könyv, mint bármely más, ami valami általános témát dolgoz fel. Persze ezt a műfajt is lehet jól s kevésbé jól csinálni, ám ha igazán jó akar lenni benne az író - úgy képzelem - hogy a fantasy és sci-fi elemek mellett a szerzőnek kutyakötelessége valós szereplőkkel és egyéb realitásokkal is megtűzdelnie a könyvét. Ettől lehet az egész hiteles, megkapó és nem csak egy elrugaszkodott fantáziavilág papírra való kivetülése.Ha ezek az elemek is benne vannak egy tudományos-fantasztikus regényben, nagyobb valószínűséggel tud majd az olvasó is belehelyezkedni a sztoriba. Örömmel nyugtáztam, hogy a Quinn H. Lennox álnéven író Volentics András a tudományos-fantasztikus műfaj képviselőjeként egy ilyen szerző. Olyan, aki már elsőkönyvesként is tudja, hogy a fantáziavilág mellett igenis megférnek a való élet eseményei is."

Forrás: https://preview.mailerlite.com/x1o0z4

Találd meg a saját világod!

BERONIS-kötetek a Duna Pláza Libri könyvesboltjában, illetve az első visszajelzések...

Köszönöm a segítséget, Kuhár Bence!

Kuhár Bence, a népszerű vlogger nagy szívességet tett, amikor mondott néhány szót a saját YouTube-csatornáján a BERONIS első kötetéről:

Egyik kedvenc városom: 
a gyönyörű Ister-gam (Esztergom).

Többek között Esztegom és Vác adták az inspirációt a BERONIS-trilógiában szereplő Megapolisz külső körzetében elhelyezkedő Nangiren városának felépítéséhez, ábrázolásához.

2019. XI. 11. Harmincharmadik születésnapomra nem akármilyen ajándékot kaptam!

Izgalmas, sodró erejű részlet a készülőfélben lévő, GarivenHÁBORÚ című második kötetből!

Nem tudom mi van ott, a dombok mögött...

____________________________________________

"Csak menj tovább...
Végig az útszélen..."

(BERONIS)