Q  U  I  N  N     H.    L  E  N  N  O  X


1986. november 11-én születtem Vácon, Volentics András néven, és (Ginen Beronis-hoz hasonlóan) egy közelben lévő, apró falucskában nőttem fel. Egészen a kezdetektől, gyermekkorom óta kedvenc foglalkozásom az írás és az álmodozás. E ténykedéseim gyümölcse lett aztán a BERONIS: Megapoliszi álmok, mely az első megjelent regényem, és a Beronis-trilógia első felvonása.

A BERONIS-trilógia megtörtént, személyes éményeimen is alapul, így-félig meddig önéletrajzi elemeket is tartalmaz. (Már-már a valóság...)

Kedvenc műfajaim (természetesen) a horror és a tudományos-fantasztikum, legkedvesebb íróim a régi nagy mesterek képviselői, mint például Howard Phillips Lovecraft, Ambrose Bierce, Ray Bradbury, J. R. R. Tolkien, akiknek halhatatlan művei nagyon nagy hatással voltak rám.

Imádom a filmeket, és az előzőekből nem lehet nehéz kitalálni, mely műfajokat követek nagyobb figyelemmel. Kedvenc rendezőim szintén főként a legnagyobb mesterek, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, James Cameron, Ridley Scott, Sam Raimi.

Pont Alfred Hitchcock-tól származik az alábbi idézet: ".... a legfontosabb az, hogy a közönség figyelmét fenntartsuk... a vetítővásznak érzelmekkel kell megtölteni." Kicsit átírva, ugyanez jelenti az én írói hitvallásomat is: "... a legfontosabb az, hogy az olvasók figyelmét fenntartsuk... a sorokat érzelmekkel kell megtölteni."

A tudományos-fantasztikus műfaj többek között azért is volt mindig is izgalmas a számomra, mert a fantasztikumon keresztül a többi műfajnál sokkal jobban láttathatók és bemutathatók a jelenkor problémái, a különböző társadalmi kérdések, a kollektív emberiség előtt álló legizgalmasabb feladatok, ugyanakkor ha valaki csak kikapcsolódni szeretne egy rövid időre a valóságból, ez a műfaj arra is tökéletesen alkalmas.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy rengeteg helyen jártam a világban, két évig Indiában éltem, és a számtalan helyről összegyűjtött új élmények, tapasztalatok egy színesebb világkép megtapasztalásához segítettek hozzá, mely élményeket reményeim szerint a Beronis-trilógia köteteiben is sikerül majd átadnom minden olvasónak.

Reményeim szerint írásaimmal én is példaképeim nyomdokaiba léphetek, illetve talán sikerül létrehoznom egy olyan önálló, saját szabályaival rendelkező Univerzumot, amely a három könyv megjelenése során remélhetőleg sikeresen tud egy kis örömet csempészni minden kedves a műfaj iránt érdeklődő és rajongó olvasó életébe.


Reménykedem benne, hogy ez az álmom egyszer tényleg valósággá válik!


Üzenj nekem!

Minden véleményt, építő jellegű kritikát szívesen fogadok!

Utak, helyek, dolgok...

Helyek, ahol volt szerencsém megfordulni a világban, képek, emlékek...

Annyira abszurd dolog, ha az embernek el kell mennie onnan, ahol van, ahol bele van gyökerezve mindenbe. Aztán meg hiába tér haza valaki öt vagy tíz év múlva, már nem ugyanaz az ember jön vissza.

Oravecz Imre
______________________________

Óvodásként

Húgommal, és saját készítésű Flintstones-járgányommal. A Flintstones-film az idő tájt jött ki (1994), és nagy rajongója lettem az őskori történetnek... ha pedig valaminek nagy rajongója lettem, szinte csak abban a világban éltem, és muszáj volt reprodukálnom valahogy az ott látottakat.


Saját készítésű Batman és Robin-jelmezben. Nem egy álarcként funkcionáló sapkát szétvagdostam, aminek a szüleim nem igazán örültek :)

< Nagy bicikliszerelő munkálatokban.

Gyermekkorom kedvenc figurái még mindig ott vannak a könyvespolcomon, hogy tovább inspiráljanak, és sose felejtsem el, milyen érzés is volt gyermekként rajongani valamiért... Remélhetőleg nekem is sikerül majd alkotnom valami olyasmit, ami hasonló érzéssel tölti el az embereket.

A Taj Mahal, Agra, India 

Bangalore, utcáin. India harmadik legnagyobb városa, ahol két évig éltem.

Szingapúr, a Mandala Bay Sands épületével a háttérben >

                                          2018. Újév videó: <  Sydney, Ausztrália

Néha egy kis buli is belefér... 
Fava - Mediterranean Bar & Restaurant, Bangalore, India

A Gangesz-folyónál, Váránászi, India

Blue Mountains, Ausztrália


Arnold Schwarzenegger Múzeum, Thal, Ausztria. Arnold Schwarzenegger volt gyermekkorom egyik nagy hőse, és a mai napig az egyik legnagyobb példaképem. A hajdani szülői ház, ahol a volt testépítő/színész/üzletember/kormányzó felnőtt, ma már múzeumként funkcionál, bal oldalon Arnold szobra látható, fenn pedig az eredeti Harley Davidson motorbicikli a Terminator 2: Az Ítélet Napja című filmből.

A Colosseum, Róma, Olaszország


< Egy újabb hős és példakép, Sherlock Holmes szobránál, London, Anglia.
< Rovinj, Horvátország

Maldív-szigetek. Maga a paradicsom.

Videók:

A Maldív szigetvilág felett:
https://youtu.be/xdK5Awyq3UQ

Delfin ugrás:
https://youtu.be/k1irLBAHuzo

Éjszakai cápaetetés:
https://youtu.be/b7NZEZrO9zQ

Csak egy kép...

A híres Jama Masjid mecset, Új-Delhi, India

A Mysore-i Palota kertjében, Mysore, India

A KatapultFilm 2005-ös forgatókönyvíró Szinopszis Pályázaton elért különdíjas helyezésemről értesítő levél.

Gyermekként (és még nagyon sokáig később is) az mellet hogy író legyek, másik nagy álmom a filmrendezés volt, mivel mindig is imádtam a filmeket.

A szinopszisom címe "Anna a Nagyvárosban" volt, amelyet sok évvel később a BERONIS-trilógia írásakor beépítettem Rae Anne Corzek karakterének történetszálába.

Az egyik rövidfilmem, a Bolyongás (mely a BERONIS-trilógia első kötetében, a Megapoliszi álmokban az első könyv címe is lett) melyet még a Novus Művészeti Iskolák mozgókép szakának vizsgafilmjeként készítettem 2010-ben (konzultációs tanáraim Xantus János és Bélafalvy Balázs voltak), az alábbi link alatt található:

A Bolyongás sztoriját később átdolgoztam és áthelyeztem a Beronisverzum világába is, a novella az alábbi link alatt olvasható:

MARA 

Imádom a focit! A Juventus csapata mellett nagy Manchester United rajongó vagyok. Kedvenc játokésom Alessando Del Piero volt. 2018-ban, mikor még Bangalore-ban éltem, a Manchester United és az UBER által rendezett rendezvényven sikerült egy kvíz-játékban megnyernem a világbajnok francia focista, Paul Pogba dedikált mezét. Rendkívül jó rendezvény volt, mely a bangalore-i Orion Mall bevásárlóközpont mellett kapott helyet, és számtalan relikviát kiállítottak, mint például David Beckham eredeti cipőit, amivel azt a híres, félpályás gólt lőtte a Wimbledon ellen 1996-ban. Ez volt az a gól, ami elindította a fiatal angol középpályást a sztárság felé.

Magyarországon miért nincsenek ilyen jellegű kiállítások?

2018, Bangalore, India. Két United lenegda, Roy Keane és Ryan Giggs mezei előtt pózólva, illetve Paul Pogba dedikált mezével, melyet  a rendezvényen megtartott kvízjátékon nyertem meg.

Sajnos Sir Alex Ferguson leköszönése után nem megy túl jól a csapatnak, de bízzunk a jövőben...

A cipők, melyekkel David Beckham a világhírnévhez vezető, híres gólt szerezte  a félpályáról 1996-ban, a Wimbledon ellen (mellette, felül a "dán óriás", Peter Schmeichel kesztyűi):

Aki megteheti, hogy minden meccsre külön cipőt vesz fel...

BERONIS: Megapoliszi álmok dedikálás kedves ismerőseimnél.

Üvegtigris, az egyik kedvenc filmem!

(mármint csak az első rész!)

A 26-odik Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 
Millenáris Park.

Nagy élmény volt végre nyomtatott formában látni a könyvemet, melyen annyi éven át dolgoztam... Nagyon köszönöm mindenkinek, akik eljöttek, hogy osztozzanak az örömömben!

< Mondanom sem kell, egészen elképesztő érzés volt sok évi munkám gyümölcsét a Libri könyvesbolt polcain viszont látni...

Egész életemben erre vágytam, és mindez most végre valóra vált! :)

Az egyik kedvenc városom: a gyönyörű Esztergom.

Többek között Esztegom és Vác adták az inspirációt a BERONIS-trilógiában szereplő Megapolisz külső körzetében elhelyezkedő Nangiren városának felépítéséhez, ábrázolásához.

2019. XI. 11. Harmincharmadik születésnapomra nem akármilyen ajándékot kaptam!

"Nem tudom mi van ott, a dombok mögött..."

____________________________________________

"Csak menj tovább...

Végig az útszélen..."
(BERONIS)