Q  U  I  N  N     H.    L  E  N  N  O  X


1986. november 11-én születtem Vácon, Volentics András néven, és (Ginen Beronis-hoz hasonlóan) egy közelben lévő, apró falucskában nőttem fel. Egészen a kezdetektől, gyermekkorom óta kedvenc foglalkozásom az írás és az álmodozás. E ténykedéseim gyümölcse lett aztán a Beronis: Megapoliszi álmok, mely az első megjelent regényem, és a Beronis-trilógia első felvonása. 

A Beronis-trilógia megtörtént, személyes éményeimen is alapul, így-félig meddig önéletrajzi elemeket is tartalmaz.  (Már-már a valóság...)

Kedvenc műfajaim (természetesen) a horror és a tudományos-fantasztikum, legkedvesebb íróim a régi nagy mesterek képviselői, mint például Howard Phillips Lovecraft, Ambrose Bierce, Ray Bradbury, J. R. R. Tolkien, akiknek halhatatlan művei nagyon nagy hatással voltak rám.

Imádom a filmeket, és az előzőekből nem lehet nehéz kitalálni, mely műfajokat követek nagyobb figyelemmel. Kedvenc rendezőim szintén főként a legnagyobb mesterek, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, James Cameron, Ridley Scott, Sam Raimi. 

Pont Alfred Hitchcock-tól származik az alábbi idézet: ".... a legfontosabb az, hogy a közönség figyelmét fenntartsuk... a vetítővásznak érzelmekkel kell megtölteni." Kicsit átírva, ugyanez jelenti az én írói hitvallásomat is: "... a legfontosabb az, hogy az olvasók figyelmét fenntartsuk... a sorokat érzelmekkel kell megtölteni."

A tudományos-fantasztikus műfaj többek között azért is volt mindig is izgalmas a számomra, mert a fantasztikumon keresztül a többi műfajnál sokkal jobban láttathatók és bemutathatók a jelenkor problémái, a különböző társadalmi kérdések, a kollektív emberiség előtt álló legizgalmasabb feladatok, ugyanakkor ha valaki csak kikapcsolódni szeretne egy rövid időre a valóságból, ez a műfaj arra is tökéletesen alkalmas. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy rengeteg helyen jártam a világban, két évig Indiában éltem, és a számtalan helyről összegyűjtött új élmények, tapasztalatok egy színesebb világkép megtapasztalásához segítettek hozzá, mely élményeket reményeim szerint a Beronis-trilógia köteteiben is sikerül majd átadnom minden olvasónak.

Reményeim szerint írásaimmal én is példaképeim nyomdokaiba léphetek, illetve talán sikerül létrehoznom egy olyan önálló, saját szabályaival rendelkező Univerzumot, amely a három könyv megjelenése során remélhetőleg sikeresen tud egy kis örömet csempészni minden kedves a műfaj iránt érdeklődő és rajongó olvasó életébe.


Reménykedem benne, hogy ez az álmom egyszer tényleg valósággá válik!


Utak, helyek, dolgok...

Helyek, ahol volt szerencsém megfordulni a világban, képek, emlékek...

Annyira abszurd dolog, ha az embernek el kell mennie onnan, ahol van, ahol bele van gyökerezve mindenbe. Aztán meg hiába tér haza valaki öt vagy tíz év múlva, már nem ugyanaz az ember jön vissza.

Oravecz Imre

Óvodásként

A Taj Mahal, Agra, India

Bangalore, utcáin. India harmadik legnagyobb városa, ahol két évig éltem.

Szingapúr, a Mandala Bay Sands épületével a háttérben >

                                          2018 Újév videó: 

A Gangesz-folyónál, Váránászi, India

Blue Mountains, Ausztrália


Arnold Schwarzenegger Múzeum, Thal, Ausztria. Arnold volt gyermekkorom egyik nagy hőse, és a mai napig az egyik legnagyobb példaképem. A hajdani szülői ház, ahol a volt testépítő/színész/üzletember/kormányzó felnőtt, ma már múzeumként funkcionál, bal oldalon Arnold szobra látható, fenn pedig az eredeti Harley Davidson motorbicikli a Terminator 2: Az Ítélet Napja című filmből.

A Colosseum, Róma, Olaszország


< Egy újabb hős és példakép, Sherlock Holmes szobránál, London, Anglia.


< Rovinj, Horvátország

Maldív-szigetek. Maga a paradicsom.

Videók:

A Maldív szigetvilág felett:
https://youtu.be/xdK5Awyq3UQ

Delfin ugrás:
https://youtu.be/k1irLBAHuzo

Éjszakai cápaetetés:
https://youtu.be/b7NZEZrO9zQ

A híres Jama Masjid mecset, Új-Delhi, India

A Mysore-i Palota kertjében, Mysore, India

"Nem tudom mi van ott, a dombok mögött..."

____________________________________________

"Csak menj tovább...

Végig az útszélen..."