Quinn H. Lennox
BERONIS - Megapoliszi álmok

Lépj be egy új világba!

Köszönt minden kedves látogatót, átutazót a BERONIS-trilógia hivatalos honlapja!

Ha esetleg okostelefon böngészőjéről néznéd az oldalt, a jobb élvezhetőség kedvéért kérlek fordítsd el a készüléket! A megfelelő hang, felbontás, képarány és a beépített háttérvideók megjelenítéséhez MINDENKÉPP laptop vagy pc használata javasolt.

Üdvözlök mindenkit!   Quinn  H.  Lennox  vagyok.

Mindig is író szerettem volna lenni, a BERONIS -Megapoliszi álmok az első megjelent regényem, a BERONIS-trilógia első darabja, melyet a tervek szerint további két kötet fog majd követni. 

Engedjétek meg, hogy bevezesselek titeket egy álom és valóság határán elhelyezkedő, különleges világba!

Tartsatok velem!

Milyen popkultúrális és egyéb hatások érték a leginkább a BERONIS-trilógiát?

Részletes cikk a MySphere-en!

Hatások és  fejhajtások: https://www.beronis.hu/l/hatasok/ 

BERONIS: A MEGA-(a)jánló!

Egy elfogott üzenet az időtlen Világűrből...

"...felismertem, hogy az Univerzumot törvények szabályozzák, és hogy az ember, és a társadalom sem vonhatja ki magát e törvények alól..."


Első interjúm a BERONIS - Megapoliszi álmok megjelenése alkalmából már a Könyv Guru honlapján!

"...az írás megszabadít a belső démonoktól..."

"A tudományos-fantasztikus műfaj képviselőjeként szépen néznék ki, ha nem használnám a modern világ nyújtotta előnyöket és lehetőségeket" - magyarázza Quinn H. Lennox, alias Volentics András, miért készített honlapot, facebook és instagram oldalakat is új regényének. A Beronis - Megapoliszi álmok című, a Könyv Guru kiadó gondozásában megjelent mű szerzője az interjúban mesél arról is, hogyan kell trilógiát szerkeszteni, miként hozott létre egy teljesen új világot és miért tud mindig időt találni a regénye írására.

A KönyvGuru.hu oldalról...

"Szerintem sokkal nagyobb fantáziára, kreativitásra van ehhez szükség, mint mondjuk egy szerelmes regényhez.

Több tervezést, átgondolást némely esetben pedig nagyobb tehetséget is igényel egy ilyen könyv, mint bármely más, ami valami általános témát dolgoz fel.Persze ezt a műfajt is lehet jól s kevésbé jól csinálni, ám ha igazán jó akar lenni benne az író - úgy képzelem - hogy a fantasy és sci-fi elemek mellett a szerzőnek kutyakötelessége valós szereplőkkel és egyéb realitásokkal is megtűzdelnie a könyvét.Ettől lehet az egész hiteles, megkapó és nem csak egy elrugaszkodott fantáziavilág papírra való kivetülése.Ha ezek az elemek is benne vannak egy tudományos-fantasztikus regényben, nagyobb valószínűséggel tud majd az olvasó is belehelyezkedni a sztoriba.Örömmel nyugtáztam, hogy a Quinn H. Lennox álnéven író Volentics András a tudományos-fantasztikus műfaj képviselőjeként egy ilyen szerző.Olyan, aki már elsőkönyvesként is tudja, hogy a fantáziavilág mellett igenis megférnek a való élet eseményei is."

Forrás: https://preview.mailerlite.com/x1o0z4

Ez egy hosszú-hosszú álom.

Már-már a valóság.

A BERONIS-trilógia részei egyetlen hosszú, egybefüggő történetetet alkotnak, mely három különálló köteten keresztül meséli el a fantázia, az álmok és a valóság olykor egymásba folyó küzdelmeit mindennapi hősünk, Ginen Beronis személyes nézőpontján keresztül.

Minden egyes kötet pontosan ugyanott folytatódik, és ugyanott veszi fel a történet fonalát, ahol az előző rész befejeződött.

A BERONIS - Megapoliszi álmok, a BERONIS-trilógia első kötete már kapható az ország valamennyi Libri és a Líra üzleteiben, illetve e-könyv formájában, a Könyv Guru kiadásában!

Légy részese a kalandnak!

A BERONIS-trilógia részei egyetlen hosszú, egybefüggő történetetet alkotnak, mely három különálló köteten keresztül meséli el a fantázia, az álmok és a valóság olykor egymásba folyó küzdelmeit mindennapi hősünk, Ginen Beronis személyes nézőpontján keresztül.

Minden egyes kötet pontosan ugyanott folytatódik, és ugyanott veszi fel a történet fonalát, ahol az előző rész befejeződött.

Mert ez egy hosszú-hosszú álom...

A Beronisverzum megnyitotta kapuit!

A háttér...

Mindig is tudtuk, hogy egyszer ez a korszak is el fog jönni.

A Föld már nem létezik többé.

Az emberiség új otthon után kutava bolyong a végtelen világűrben.

A több ezer éves, hosszú-hosszú űrutazás során a világűrben található rengeteg káros sugárzások miatt különös betegségek, járványok jelentek meg a különböző telepeken, űrállomásokon, mint újra és újra előkerülő bizonyítékok, hogy a sötét Világűr, ahova az emberiség kilökődött, nem e fajnak való élettér.

Országok, országhatárok már rég nincsenek, csak egyetlen nagy, hatalmas multinacionális cég létezik, az Acremcorp, a Birodalom, amely a Garivencorp által létrehozott rendfenntartó szervezet, a Gariven Rendvédelmi Erők segítségével tartják fenn a rendet. 

A GSF a legmodernebb technológiák és fegyverek segítségével szolgálják és segítik az Acremcorp által meghatározott és diktált rendszer hatékony működését.  

A Szerán bolygó. 

A régóta tartó emberi terjeszkedés legújabb állomása.

Hosszú-hosszú idő után a legelső élő bolygó, melynek felfedezésekor valóságos őrület alakult ki a már létező kolóniák, űrállomások lakói között.

Az embereknek mindig is szükségük volt egy felsőbb "entitánsra", eszmerendszerre, ideológiára, ami betölti a látszólag érdektelen Isten után maradt űrt. A fennálló rendszer alternatívájának néhányak számára várva várt lehetősége csak a Szerán felfedezésével és betelepítésével jöhetett el. Egy új kezdet. A tiszta lap.

Az istentelen, materiális, hideg, üzleti világ árván maradt emberisége a Szeránt tette meg hódolatuk tárgyának, hiszen nem volt más, aki a helyébe léphetett volna. 

Egy élő bolygó a sok ezer éves céltalan, gépies terjeszkedés után.

Megindult a betelpítés.

Létrejött AcremCity városkolónia, a telepesek nagy számban özönlöttek a kellemes klímával rendelkező gyönyörű bolygóra, mely az ismert földtörténeti korszakokat tekintve jóval az őskor előtt járt, ide nem jött el az a bizonyos halált és pusztítást hozó aszteroida, ami a kifejlődött helyi élővilág kihalását, és a humanoid, emberi faj megjelenését okozta volna.

AcremCity városkolónia egyre csak növekedett, monumentális méretű centrumkörzetek épületek, mígnem...


...létre nem jött a gigászi méretű Megapolisz.


Az óriási piactér, ahol minden és mindenki eladó. Az óriási piactér, ahol minden és mindenki eladó.


"Ez egy hosszú-hosszú álom..."

Egy embertelen kreatúra...

A hatalmas városállam, mely így kialakult, a maga nemében az első ilyen jellegű struktúra a modern emberiség történetében, és melynek monumentális külseje magában foglalja az üzentet: "Mi vagyunk az Univerzum Urai!"

Megapolisz, ez az óriási lény több körzetre osztódik, a központot a monumentális cetrumkörzetek adják, ahol AcremCity is található. Ez után jönnek a külső köreztek, melyek leginkább a Régi Földön létezett nagyvárosokra hasonlítanak, majd pedig a természetközeli, falusias peremköreztek következnek.

Így épül fel ez a sokszínű szuperállam, melynek minden lakójának elnevezése elsődleges funkciójából adódik, így vált mindenkiből fogyasztópolgár akremita.

Megapoliszban...

Ginen Beronis az egyszerű, hétköznapi fiú Megapolisz egyik távoli peremkörzetének egy aprócska, eldugott szürke kis falujában, Vronsy-ban tengeti eseménytelen életét. 

A történet az ő életét követi nyomon, az ő szemén keresztül ismerjük meg Megapoliszt, a városállam felépítését, és azokat a gondokat, problémákat, melyek idővel egyre jobban repesztik szét az addig betonbiztosnak hitt rendet. 

A háttérben ugyanis egy óriási háború alakul majd ki a rendet fenntartó erők és azok között, akik ellenzik Acremcorp hatalmát, és azt, hogy ez az önmagán is túlburjánzott hatalmas multivállalat mindent és mindenkit a saját tulajdonának tekintsen. A Szerán nem lehet az övék.

Ők az ellenállók, a szeranisták.

Ez az ellenálló ideológiai (szinte már vallási) irányzat a szeranizmus, melyet (nem nehéz kitalálni) a Szerán bolygó nevéből neveztek el Megapolisz városállamának saját hatalmukat megőrizni kívánó vezetői. 

Ez a háttérben meghúzódó világnézeti szembenállás az egyik alapellentéte a történetnek, mely fokozatosan az előtérbe fog kerülni, ahogy aztán ez az ellentét végül egy hatalmas, sosem látott, mindent elsöprő háborúban teljesedjen majd ki. 

Ez a háború lesz az, ami az egész emberiség történelmét megváltoztatja majd.

A szeranizmus eszméje ott van bennünk...

Most is.

"A szeranizmusnál kevésbé érdemes tanok is elégségesek lettek volna, hogy betöltsék a végtelen űrben céltalanul sodródó telepesek szívében keletkezett űrt, és kielégítsék a bennük gyúló szenvedélyt. Azok, akik hajlanak elfogadni ezt a véleményt, talán nem is azon ámuldoznak, hogy a szeranizmus milyen gyorsasággal terjedt, ellenben meglepőnek találhatják, hogy annak sikere nem volt még sebesebb és még egyetemesebb." 

Irvin Barlow: Acrem Empire
(
https://www.beronis.hu/uj-vallas-szeranizmus/)

"Mint annak idején a Római Birodalom esetében, ahol a kereszténység kezdte szétfeszíteni a rendszer betonjának repedéseit, itt a szeranizmus eszméje az, ami egy újabb fordulatot hozhat el az emberiség és az Acrem-i Birodalom történelmében..."

MySphere: Hatások és fejhajtások
(https://www.beronis.hu/l/hatasok/)

"...a nép a "fejlődése" során eljutott oda, hogy már megköveteli saját elnyomóját."

Irvin Barlow: Acrem Empire

A Beronis-trilógia kötetei során rengeteg olyan téma és motívum jelenik meg, amelyek több műfaj szerelmesei számára is vonzóak lehetnek: sci-fi, ember és gép kapcsolata, társadalmi kérdések, meseszerű, fantasy elemek, akció, az első fejezet fő témája, a Mara Harris-rejtély egy horrorszerű, misztikus szálat indít el, de van benne spiritualitás is, illetve nem hiányozhat a szerelmi szál sem. Akik pedig ezek iránt nem annyira érdeklődnek, nekik ott lehet Ginen Beronis valós eseményeken alapuló személyes története, vagy a háttérben meghúzódó Megapolisz társadalmi felépítéséről illetve (az emberi civilizáció irányítását átvevő) Acremcorp történelméről szóló szálak jelenthetnek izgalmat.

Részlet a Beronispedia folyamatosan bővülő adatgyűjteményéből:

M

Meteorkomplexum A GSF és Acremcorp árnyékában ügyködő Szerán Fiai terrorcsoport végül megmutatta foga fehérjét, mikor (egy minden bizonnyal hosszasan előkészített akció során) a Hynett Művek morasziri gyárkomplexumát egy zendülés keretében elfoglalták az ott dolgozó munkások egy csoportja, és számtalan túszt ejtve beásták magukat a dübörgő gépek füsttel teli, pokoli labirintusába. 

Ekkor bizonyossá vált, hogy a szeranizmus mint eszem milyen mélyen beásta magát a társadalom különböző rétegeibe, főleg az egyszerű munkások között nyert rendkívül termékeny táptalajra. A gyárkomplexumot egy félelmetes fegyverré alakították át, amely által mesterségesen létrehozott, glarkozott szikladarabokkal kezdték bombázni a Szeránt, természeti katasztrófákat, óriási felfordulást és számtalan ártatlan halálát okozva Megapoliszban. Így kezdődött el a Megtísztító Háború, mely a Szeráni Ellenállás kialakulásához vezetett (Ezek az események és a szörnyű katasztrófa adják a BERONIS-trilógia második kötetének, a Garivenháborúnak a cselekményét).

BERONISPEDIA ADATGYŰJTEMÉNYhttps://www.beronis.hu/beronispedia/

A főhős...

Miközben Megapolisz betonszilárdnak hitt rendje szép lassan felbomlani készül, addig Ginen Beronis megszokott élete is darabokra hullik. A paradicsomi gyermekkor elmúlása után a szentnek hitt család víziója is szertefoszlik.

Acremcorp rontást hozó csápjai mindenhova elérnek.  

A peremkörzetek egy időben az önellátás hívei voltak, rengeteg űrből érkezett telepes hagyta ott az űrállomások illetve a centrumkörzetek embertelenül mű világát, hogy itt, a természettel összhangban új életet kezdhessenek.

A rekolonizáció hatására azonban szép lassan itt is megjelentek az acrem-i üzletek, boltok, és a helyi földek, farmok, kertek bomlásnak indultak.

A családok.

Ginen Beronis a saját bőrén tapasztalja meg, mikor a szülei viharos körülmények között elválnak, és a hely, amit eddig otthonnak hitt, egyszercsak semmivé válik.

A problémák elől csak egy biztos helyre menekülhet: kedvenc történeteinek, képregényeinek, illetve saját maga alkotta karaktereinek fantáziavilágába.

A Blú maci kalandjai című nagy sikerű könyv egy súlyos betegségben elhunyt kisfiúról szól, akinek a lelke valamilyen megmagyarázhatatlan csoda folytán kedvenc kismackója, Blú testébe költözik át. Az önálló életre kelt játékmackó bár nem érti az egészet, szép lassan, fokozatosan elfelejti korábbi identitását, és elkezdi saját helyét keresni a létezésben. 

A cselekmény során a gyerekszoba biztonságából kijut az egyre hívogatóbb természetbe, a kezdeti nehézségek után barátokat szerez, ezzel együtt pedig fokozatosan valódi, élő medveboccsá alakul át. Ez a változás aztán újabb kihívásokhoz és bonyodalmakhoz vezet, mivel az ismeretlen, külső természet megismerése mellett a saját (szintén ismeretlen), személyes természetének megértésére is rá kell jönnie.  

A Glarkenlegenda című, fantasy világban játszódó, mára már elfeledett képregénysorozat volt, mely szintén Ginen gyerekkorának legnagyobb kedvence volt. 

Életének abban a korszakában ismerkedett meg ezzel a világgal, mikor még maga Vronsy és a környező erdők is végtelenül nagynak tűntek, és abban hitt, hogy a rejtélyes erdők mélyén majd élete nagy kalandjai várják, örökké boldogan és fiatalon, csakúgy, mint a sárkány barátságát elnyerő, sosem öregedő Mortimaszt, aki a Glarkenglegenda történeteinek főhöse volt.  

A szemüveges, furcsa alakot Vakembernek hívták, és Ginen saját, kitalált karaktere volt, a fiú egyik rövid novellakezdeményének tervezett főszereplője, egy hajléktalan sorozatgyilkos, akinek a múltja teljesen homályos, ködbe vész, még az igazi nevére sem emlékszik (ha volt neki egyáltalán), és egyetlen társával, Vakarccsal, a csapzott kutyával járja a peremi szürkeségből a nyüzsgő centrumkörzetekbe vágyódó Ginen kedvenc városát, AcremCity-t. 

Miközben a rejtélyes alak ide-oda bolyong a centrumkörzetekben céltalanul, időnként embereket gyilkol, akiket csak úgy találomra választ ki, bármiféle megelőző tervezés nélkül. Emiatt adta Ginen a még félkész novellájának a "Vak halál" címet.

A cselekmény...

Rejtélyes gyilkosság történik Vronsy-ban... Az áldozat egy fiatal kislány, a gyilkos pedig egy régóta eltűnt, brutális centrumkörzeti fiú.

A gyilkosság helyszínén az eset után a falusi pletykák szerint továbbra is megmagyarázhatatlan események történnek.

Vajon igaz mindez, vagy csak ártalmatlan szóbeszéd lenne? 

Miután az eddig otthonának hitt álomvilág szertefoszlott, Ginen Beronis elindul, hogy értelmetlen, felesleges, "létbe lökött" életének értelmet keressen. 

Az acrem-i gigászi piactér színterén azonban hamar kiderül, hogy ő csak egy értéktelen, peremi senkinek számít.

A szörnyű kilátástalanság elől a centrumkörzeti nagyvárosok nyüzsgő forgatagába menekül, és közben munkába is áll eladóként az egyik multinacionális kereskedőház üzletében, AcremCity-ben. 

A nagyvárosi lét csábító, hívogató fényei beszippantják, megismeri az italt, bulizni kezd, új kalandok, élmények érik, és közben új barátokat is szerez... 

Ginen Beronis gyermekkori barátja, a peremen ragadt Mikel Fornile fokozatosan a háttérbe kerül, de visszatérő rémálmaiban újra és újra felbukkan... vajon jelentenek valamit ezek az álmok? Vag csak szimpla víziók lennének? Egy letűnt gyermekkori paradicsomból kizuhant társaság megmaradt tagjai, egymással párhuzamosan keresik értelmetlenné vált életük célját, mely útkeresést igen erősen befolyásolni fog a hamarosan kitörő szeranista háború is... 

A letűnt peremi gyermekkor szétsereglett társaságának egy másik tagja, aki Ginenhez hasonlóan szintén a nyüzsgő centrumkörzetek rabjaként céltalanul rója a gigászi nagyvárosok utcáit, egyik összemosódott napból a másikba zuhanva, Rae Anne Corzek. 

Csak idő kérdése, hogy Ginen és Rae összesodródjanak valamikor a centrumkörzeti éjszakákban,  és hosszú idő után újra találkozzanak... Ezúttal azonban más helyszínen, megváltozott körülmények között.

Ginen és Rae között egy olyan kapcsolat alakul ki, amely már réges-rég kiveszett ebből az "emberi" világból. Két elveszett emberi lény, akik önmaguknál hatalmasabb erők csapdájába estek. Vajon AcremCity ideológiája, vagy a soha véget nem érő átok lesz az erősebb?

Esetleg... a szerelem?

A GSF és Acremcorp árnyékában ügyködő Szerán Fiai terrorcsoport végül megmutatja foga fehérjét, mikor a Hynett Művek morasziri gyárkomplexumát egy zendülés keretében elfoglalja az ott dolgozó munkások egy csoportja, és számtalan túszt ejtve beássák magukat a dübörgő gépek füsttel teli, pokoli labirintusába. 

A gyárkomplexumot egy félelmetes fegyverré, úgynevezett Meteorkomplexummá alakítják át, és megindítják a szörnyű természeti katasztrófákkal és számtalan áldozatokkal járó támadást Megapolisz ellen... 

Ahogy a háború őrülete egyre jobban fokozódik, úgy az addig párhuzamos cselekményszálként futó, Ginen képzeletbeli menekülésére szolgáló, álomnak hitt fantáziavilág részletei is egyre jobban kezdenek összefolyni a szörnyű valóság eseményeivel...

...hogy aztán kiderüljön, mégsem csak kitalált mesékről és történetekről van szó, mint ahogy azt addig hitte. 

M y S p h e r e

Jegyzetek a Megapoliszi álmokhoz: Ginen Beronis (részlet)

"...a három köteten kereszült haladó történet a kismeber szemén keresztül kerül bemuatásra, mert egy új, emberközpontúbb világ felépítése csakis alulról, az alapoktól kezdve jöhet létre. A rendszer elbukott, így az EMBER kerül a vizsgálat tárgyává.

Mint egy csepp a tengerben, úgy valahol mi mindannyian Ginen Beronis-ok vagyunk.

A második kötetben, a Garivenháborúban elsüllyed minden, hogy aztán a harmadik részben, A szeranizmus haragjában valami új jöhessen létre."

TELJES CIKK A MySphere MENÜPONT ALATT!

____________________________________________
"SZABADSÁG... egy véres felirat volt a falon..."
BERONIS - Megapoliszi álmok

"Álmomban furcsa képeket látok..."

Egy buszmegálló falára írt vers szövege Vronsy-ban, a szerző ismeretlen.

Rengeteg nagy hatású mű és alkotó munkásságának befolyása érezhető a BERONIS-trilógia kötetein, többek között a Gonosz halott-széria (Evil Dead), James Cameron monumentális élményt nyújtó filmjeinek hangulata, a feszültségteremtés mestere, Alfred Hitchcock, és a borzongás olyan nagy mestereinek hagyományait is igyekszik tovább vinni, mint H. P. Lovecraft, vagy Stephen King és Ambrose Bierce.

A  www.beronis.hu  oldalon...

...a fejlécen látható "A trilógia" menüpont elvezet minket a Beronispedia lexikonához, mely a Beronis-trilógiában szereplő elnevezések rövid magyarázata, folyamatosan bővülő adatgyűjtemény ABC sorrendbe szedve.

Az arnetik, a Gorateron Űrálomás, a vész-kór... minden lényeges  történetelemről megtudhatjuk a legfontosabb információkat.

...a Beronisverzum menüpontot azért hoztam létre, hogy így megoszhassam veletek azokat a bizonyos cselekmény- illetve történetszálakat, melyek a regényírás során felmerültek, de végül valamilyen oknál fogva nem kerültek be az elkészült műbe (túl hosszú lett volna, vagy egyszerűen csak nem illett bele az egészbe), viszont tartottam őket annyira érdekesnek, hogy ne váljak meg tőlük, és jobban kidolgozzam őket.

...a MySphere menüpont alatt blog-szerű bejegyzésekben megosztani veletek a Beronisverzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy csak szimplán a saját gondolataimat.

Itt megtalálhatóak jegyzetek és elemzések is a BERONIS-trilógia köteteteiben található karakterekről, cselekményszálakról, motívumokról, illetve egyéb érdekességek is, mint például egy Rae Anne Corzek-ről írt korai rövidfilm-forgatókönyvem különdíjáról értesítő levél is. A forgatókönyv cselekményét aztán később beleszőttem a Beronis-trilógia történetébe is. 

A vicces, kreatív fan-videókon túl rólam szóló, személyesebb jellegű írások is megtalálhatóak itt, például édesanyámról is írok, viharos családi veszekedésekről, súlyos, fájdalmas, soha meg nem gyógyuló sebekről, olyan valóban megtörtént eseményekről, melyek aztán később táptalajul szolgálhattak a könyvek megírásakor.

...és végül, a Beronisverzum menüpont alatt, többek között......valódi megapoliszi stílusú viseletek széles választéka található.


Minden útitársnak, 

akik szintén ott haladnak, 

                     végig az úton...


Találd meg a saját világod!

Egyéb linkek...

További érdekességek várnak még rátok az alábbi oldalakon:

Facebook

Instagram

YouTube

Szélesítsük ki közösen a Beronisverzum határait!

A háború a Szeránért elkezdődött!