AcremCorp már a láthatáron: Az államé vagy a szülőké a gyermek?

12/27/2020

Alabamában elvették a társadalmi szokásoktól eltérő életet élő pár újszülött babáját. mivel a szülők nem akarták, hogy a gyermek társadalombiztosítási számot kapjon.

A BERONIS-trilógia cselekményének hátterében megbújó "szuperállam" már itt van a jelenünkben. Ez az államhatalom, a minket "kitermelő", és ezáltal felettünk totális kontrolt birtokló rendszer, melyről a könyveken túl az Ami a Megapoliszi álmokból kimaradt-jegyzetekben is annyit írtam. Ezt a hírt azonban nem én találtam ki, de valószínű, hogy ezt is felhasználom majd a regényben, hiszen ahogy mondani szokás, "a téma az utcán hever..."

Holm és felesége Danielle őgy döntött, hogy független módon kivánnak élni. Eladták a javaikat és alternatív életbe kezdtek, egy ideje gyalogosan és kempingekben élik az életetüket. Amikor látni akarták az országot, betették az autójukat egy raktárba és elsétáltak Alabamából New Hampshire-be meg vissza.

Amikor Danielle teherbe esett, ehatározták, megtartják gyermeküket és saját elképzeléseik szerint fogják nevelni. Októberben a Cheaha Nemzeti Parkban táboroztak Alabama északkeleti részén , amikor Danielle vajúdni kezdett. Elmentek Annistonba a Regionális Orvosi Központba szülni. Mivel nem volt bejelentett lakásuk, szociális munkások jöttek kikérdezni a párt életmódjukról, és lakókörülményeikről.

Christian elmondta, hogy a szociális munkások ellenezték a vallási nézeteiket "az ember teremtéséről, amely elpusztítja Isten teremtéseit," és azt felettéb súlyosnak találták, hogy a szülők nem akarták, hogy a baba társadalombiztosítási számot kapjon, -írja a The Anniston Star.

A szociális munkások úgy vélték, hogy a baba nincs jó helyen a Holm párnál, ezért a rendőrség segítségével a babát egy gyermekotthonban helyezték el. A szülők emberrrablásárt feljelentést tettek, de a december 20-ra kitűzött tárgyalást törölték, miután Meldoy Walker bíró nem vállalta az ügyet.

A Holm pár egy csoport támogatót is odavonzott Annistonba, akik a bíróság előtt tüntettek, miután törölték a tárgyalást.

Christian Holm a Facebookon írta január 15-én, hogy hetente egyszer, két óra hosszan lehetnek gyermekükkel, ennyit engedélyezett számukra az állam hivatalos gyermekvédelmi(?) intézménye.

Végül is kié a baba, ki rendelkezhet róla, a szülők, vagy az állam?

Bármennyire is hihetetlen, Magyarországon is beterjesztettek törvényjavaslatot, miszerint elvehetik a gyermeket a szüleiktől, ha azok nem működnek együtt a védőnőkkel, ovónőkkel, tanárokkal, orvosokkal és a gyermek sorsát befolyásoló más hivatalos szervekkel.