Érdekesség a múltból: Bolyongás

06/05/2019

Egy kis érdekesség a múltból: 2010-ben készült vizsgafilmem, a Bolyongás.

A 14 perces rövidfilmben már számtalan olyan téma és motívum megtalálható, ami később a BERONIS - Megapoliszi álmok történetében is szerepet fog kapni. A kisfilm sztorija (persze nagyrészt átdolgozva) megtalálható a beronis.hu oldalon is a BeronisVerzum menüpont alatt, "Mara" címmel.

A képminőség sajnos nem a legjobb (a DVD verzió sajnos azóta már nincs meg), de azért még nézhető.

(Nyugodjanak békében Xantus János (Balázs Béla-díjas rendező) és Bélafalvy Balázs (rendező), akik a konzultációs tanáraim voltak, amikor az (akkoriban még létező) Novus Művészeti Iskolák diákja voltam.)

Ezzel ugyanakkor szeretném bejelenteni a BERONIS Youtube-csatornájának elindulását is, melynek a Bolyongás című rövidfilm az első tartalma. A továbbiakban szeretnék majd több videót is készíteni, legfőképpen hangulatvideókat, ASMR-jellegű "ambient" hanganyagokat szeretnék közzé tenni, természetesen csak olyanokat, melyek a történetből adódnak, és így megágyaznának a cselekmény és a történet hangulatának is.

Meglátjuk, mi kerekedik majd ki belőle...

A Bolyongás sztorija alapján készült novella megtalálható tehát a BeronisVerzum menüpont alatt, illetve a lent látható "Paranormális vlog" videóanyag linkre kattintva.

________________________________________


És most következzék maga a rövidfilm 2010-ből:


_________________________________
További érdekességek:

"Paranormális vlog" videóanyag

Az alábbi, YouTube-on megtalálható "Paranormális vlog" (vagy RémálomVLOG) bemutatófilm jellegű videó promóciós (és illusztrációs, illetve egy hosszabb könyv-előzetesnek-kedvcsinálónak is felfogható) célokkal készült, és a BERONIS - Megapoliszi álmok "Mara Harris" fejezetét dolgozza fel, magyar környezetben. A történet természetesen végighúzódik mindhárom BERONIS-köteten, és rendkívül fontos szerepe lesz a későbbi eseményeknek is.