Triumph: Egy sértegető kutyakomikus könnyfakasztó kalandjai

06/16/2020

A BERONIS-trilógia első, Megapoliszi álmok című kötetében van egy rövid jelenet, melyben Ginen Beronis Megapolisz utcáin bolyongva egy hirdetőfelületen egy internetes show előzetesét veszi észre. Ez a "Mermel a családban" című vicces-komikus sorozat, mely egyben egy kikacsintás, utalás is egy valóban létező gegre: ez nem más, mint a "Triumph, the insult comic dog" sorozat, mely Magyarországon kevésbé ismert, Amerikában viszont hihetetlen népszerűségnek örvend (YouTube-on is számtalan videó-epizód megtalálható), és én is óriási rajongója vagyok a folyton szivarozó, mindenkit vérig sértő, komikus kutyának.


"- Na, mi lesz már? - kérdezte valaki hangosan Ginentől, mire a fiú öszszerezzent, és oldalra kapta a fejét. Aztán ugyanolyan gyorsan megkönynyebbült, mikor meglátta, hogy csak a transzport belső falára szerelt kis méretű képernyőn megjelenő Alan volt az. - Nem jössz tévézni, te pocok? 

- Megyekvigyél! - nyafogta az aprócska, animált, lila bundás mermel. Megszólalt a nevetőgép konzervnevetése. 

- Ülj csak le ide a kanapéra, Vikah! - mondta Alan. 

- Hol a puha párnám?! - mérgelődött a mermel. A nevetőgép ismét hangosan felkacagott. 

A képernyőn megjelent a Mermel a családban című komédiasorozat legújabb részének előzetese. Nagyon régóta ment már ez a bugyuta sorozat, és Ginen is jó pár részt látott. 

- Indíccsad! - rikácsolta magas hangján a lény. - Hullásat akarok nézni, hullásat! Újra felhangzott a nevetés. - ...nagy leárazás a Walnys üzletekben...! - folytatódott a végtelen reklámfolyam a képernyőn."

BERONIS - Megapoliszi álmok (részlet)

Triumph, a sértegető, mindenkit leoltogató kiskutya először Conan O'Brien éjszakai talkshow-jában jelent meg, és azonnal óriási sikert ért el. A folyton szivarozgató bábállat hangját a híres (és kitűnő) komikus Robert Smigel adja, aki többek között a Saturday Night Live-ban is rengetegszer megjelent. 

Triumph ráadásul rendkívül inspiráló volt a számomra abban a bizonyos kutya és ember-kapcsolat motívumrendszerének ábrázolásában, ami a BERONIS-ban a névtelen Vakember kapcsán folyamatosan jelen van (bővebben majd a későbbi kötetekben).

Triumph könnyfakasztóan vicces epizódjai sajnos magyar nyelven nem jelentek meg (Robert Smigel hangját nehéz is lenne reprodukálni), ez az egy videó a saját fordításom alapján készült. Triumph nevét is átneveztem Győzire (a Triumph "diadal"-t jelent angolul, így talán nem annyira rossz a névválasztás), az egyszerűség kedvéért, és hogy minél több embert elérjen Magyarországon is. 

Remélem sokakhoz eljut a frankón mindent megmondó kisállat híre, és másoknak is (nevetésből származó) könnyeket csal az arcára!

A könnyes nevetés garantált!

Triumph és "gazdája", megszemélyesítője és hangja, Robert Smigel:

________________________________________
A kedvenc néhány Triumph-videóim:

Triumph és Eminem botrányos szópárbaja:

Triumph a Hollywood Squares-en:

Triumph vagyonkövetelésének ügyével a Dr. Phil Show-t is megjárta:

Triumph leoltja az atalanta-i feleségeket:

Triumph az "American Idol" válogatásán:

Triumph az Arany Nyakörv díjátadón "fajtársait" sem kíméli:

Triumph a Jay Leno Show-ban:

Triumph a Howard Stern Show-ban: