Elkészült a weboldal!

01/05/2019
A Beronis.hu oldal megnyitotta kapuit! A weboldal most még csak a trilógia első kötetére, a Beronis: Megapoliszi álmok című részére koncentrál, de a későbbiekben, a megjelenésekkel párhuzamosan természetesen majd a további részek is helyet kapnak rajta. A trilógia egy nagy ívű történetet mesél el három részre szabdalva, és mindegyik folytatás pontosan ugyanott folytatódik, ahol az előző rész abba maradt.


Az oldallal azt szeretném elérni, hogy átlátható formában ablakot nyissak minden kedves olvasónak a Beronis-Univerzum sokszínű, rengeteg érdekes karaktert felvonultató világába, és természetesen az is célom, hogy felkeltsem az érdeklődéseteket a könyvek elolvasására. Az oldalon megtalálható különböző menüpontok segítenek majd a tájékozódásban, melyek a könnyebb érthetőség kedvéért az első könyv cselekményével megegyező időrendi sorrendben követik egymást, és a műből vett idézetekkel (a saját jegyzeteimmel kiegészítve) kínálják fel a különböző témákat.

Az első, Brink Jones című menüpont alatt egy szörnyű rémálomba nyerhetünk bepillantást. Így ismerjük meg Brink Jones-t, aki a vész-kór nevű megszállás-szerű őrület hatására lemészárolja a szüleit, majd ez után az utcákon céltalanul bolyongva, emberi öntudatán kívül beleveti magát a hatalmas, nagy sodrású és erejű Iolwyn-folyóba. A testét sohasem sikerült megtalálni. 

A második menüpont szinte az elsőből következik, és A Mara Harris-rejtély címszó alatt találjuk. Bár Brink Jones holttestét sosem találták meg, de szelleme tovább élt, megfertőzött lelke két világ között csapdába  esve ekkor megkezdte időtlen bolyongását, ide-oda sodródva a folyó vizével. Szép lassan elhagyja a Megapolisz központját alkotó centrumkörzetek gigászi díszleteit, az azokon túl lévő külső-körzetek kisvárosait, majd egy mellékágon át egy patakon keresztül eljut egy Vronsy nevű kicsike településre, a peremkörzetek egyik aprócska falujába. Egy helyi kislány, Mara Harris éppen a zuhogónál játszadozott, amikor a különös képességekkel megáldott (vagy megvert) lányka megérezte egy másik erő jelenlétét a vízben. Ekkor még nem értette, hogy mi történt vele, és hogy mivel is találkozott, de később, mikor ez az erő újra megmutatkozott neki, akkor már nem volt a számára visszaút.

Eljutottunk tehát Vronsy-ba, ahol főhősünk, Ginen Beronis is él, akinek neve a bejegyzés címét is viseli. A helyét kereső, a peremről a nagyvárosi, centrumkörzeti életbe vágyó fiú itt tengeti szürke, eseménytelen életét, miközben otthona egyre idegenebbé válik a számára. Menekülvén az otthoni hangulat elől, Ginen gyakran biciklire pattan, és a falucska utcáin és a környező réteken bolyongva a sivár jelen és a reménytelen jövő elől visszavágyódik az idilli gyermekkor paradicsomi hangulatába. Így jut el a hírhedt zuhogóhoz, ahol a nyugodtan csordogáló patak felszínén sodródó vízfodrokat bámulva merengeni kezd, amikor...

A Vronsy menüpont alatt a leíró idézeteken túl főképpen Ginen Beronis fényképeit láthatjuk a fiú  peremkörzeti szülőfalujáról, melyet mindig is szeretett és gyűlölt, mindig is kettős érzelmek  viaskodtak benne, ha arra a helyre gondolt, ahol felnőtt, és ahová gyermekkori emlékei kötik. Az erdők, a rétek, a patakok emlékei mind-mind ott lüktetnek a fiúban, még fájdalmasábba téve az érzést, hogy a világa szép lassan egyre üresebbé válik, és kiderül, hogy az otthona, a családja, minden csak gondosan felépített, hazug illúzió volt.

Ezután a Szeranisták menüpont következik, akiknek a nevével a regényben először egy vasútállomás falára felpingált jel graffitije kapcsán találkozunk. Megapoliszban a Szerán bolygó nevéből adódóan szeranizmusnak illetve szeranistáknak nevezik azokat a szélsőséges eszmékben hívő, főként radikális elkötelezettségű elemeket, akik szerint a Szerán egy valódi érző, élő entitás, melyet semmilyen kolonizációs óriáscégnek nem áll jogában a saját tulajdonának tekinteni. A szeranisták szerint az emberiség jövőjének a kulcsa csakis a Szerán lehet. Ennek a hosszú-hosszú évek óta az űrben bolyongó, minden létező erőforrást kiszipolyozó, vírusszerűen működő fajnak minden aggasztó problémájára csakis a  Szerán jelenthet gyógyírt, méghozzá úgy, hogy felhagyunk a régi, Acremcorp által diktált szennytermelő fogyasztói rendszerrel, és együtt élünk az anyabolygóval, ahogy az már a kezdetektől elrendeltetett, mielőtt még az emberiség letért volna a helyes útról. A szeranizmus szinte már vallási irányzattá erősödött, az eszmétől túlfűtött hívei bandákba tömörültek, rendszerbomlasztó szándékkal elkövetett terrorcselekményekkel tartva félelemben az akremitákat, Megapolisz polgárait. 

Ki száll szembe ezekkel a felforgató elemekkel? Ki védi meg a rendet, a társadalmat, kik biztosítják, hogy az akremiták mindennapjai békés mederben folyjanak? Ők a GSF, azaz a Gariven Security Force, a Garivencorp társaság által üzemeltetett Gariven Rendvédelmi Erők, akik a létező legmodernebb csúcstechnológiájú eszközökkel és fegyverekkel védik és őrzik Megapolisz polgárainak mindennapjait.

A Megapolisz menüpont alatti könyvrészletek egy kis betekintést engednek a ködbe vesző múlt eseményeibe, egy aprócska történelmi áttekintéssel biztosítva a cselekmény reális szabályokra épülő háttérének megértését.

Nem Ginen Beronis az egyetlen a peremkörzeteken, akit elvarázsoltak AcremCity mágikus, csábító fényei. Van egy lány, aki szintén Vronsy-ból származik, de a fiúval ellentétben ő már a centrumkörzetben éli meglehetősen zavaros mindennapjait. Ő Rae Anne Corzek, akinek az életét nagyrészt az állandó bulizás és az igencsak kaotikus metropoliszi éjszakák töltik ki, amíg szép lassan rá nem kényszerül ébredni, hogy egy olyan kilátástalan és sötét útvesztőbe került, amelyből már sehogy sem találja a kiutat...

Végigjártuk a kört, így a Lebegés menüpont alatt visszatérünk hősünk, Ginen Beronis elméjének végtelen bugyraiba. A fiú az elviselhetetlen jelen elől kedvenc történeteinek mesés világaiba menekül, illetve írói ambíciókat dédelgetve egy saját maga által kreált, karakter, egy névtelen, hajléktalan gyilkos történetét próbálja meg megalkotni. A következő menüpontok ezeknek a valóságból kivezető kiutaknak jelenítik meg a maguk helyszíneit, a maguk karaktereit. A Vak halál menüpont alatt könyvrészletet olvashatunk az ugyanezt a címet viselő fejezetből, amelyben az otthontalan, a múltjára és az eredeti nevére már szinte nem is emlékező Vakember éppen legújabb, véletlenszerűen kiválasztott áldozatát szemeli ki, majd a Blú című bejegyzés alatt megismerkedhetünk Ginen gyermekkorának legkedvesebb karakterével. A kedves olvasók itt a regényben megjelenő teljes fejezetet végigolvashatják, majd Mortimasz legendája következik, amelyben Ginen másik nagy gyermekkori kedvencébe, a Glarkenlegenda képregény-sorozat mítoszaiba és legendáiba nyerhetünk betekintést. 

Reményeim szerint a fenti részletek alapján sikerül majd eléggé felkeltenem az érdeklődéseteket, és ha kíváncsiak vagytok a teljes történetre, mindent megtalálhattok majd a Beronis - Megapoliszi álmok című kötetben!

Ha bármi kérdésetek, megjegyzésetek lenne, nyugodtan írjatok nekem a Kapcsolat menüpont alatt, igyekszem mindenkinek válaszolni!

Remélem elnyeri a tetszéseteket az oldal, mindenkinek jó olvasást és böngészést kívánok!