Inspiráló festmények, képek a BERONIS facebook-oldalán!

03/04/2020

Természetesen a filmek, animációs filmek, rajzfilmek, számítógépes játékok varázslatos képvilága mellett számtalan olyan művész és alkotó van, akiknek a munkái rendkívüli módon inspirálni tudnak engem is. Szerencsére a közösségi oldalak, a Facebook, az Instagram e munkák megosztására rendkívül jó lehetőséget ad. Igazából egészen megdöbbentő, mennyi-mennyi zseniális ember van, akik dolgoznak, alkotnak, és a nevüket sem ismerjük, vagy talán csak hallomásból.

Mivel a BERONIS-trilógia írása során, illetve mind a mai napig számtalan ilyen jellegű képet gyűjtöttem, gondoltam felhasználom őket, méghozzá (a festmények készítőit megnevezve a regényből származó idézetekkel összepárosítva) a facebook-on remek posztok formájában.

Minden kép valamilyen formájában kötődni fog a BERONIS egy adott idézetéhez, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az adott kép inspirált bizonyos jelenetet (lehet, hogy néhány esetben így történt), hanem utólag egy adott festményre rábukkanva néha magam is rádöbbenek, hogy milyen remek illusztrációs anyagként szolgálhatna.

A fantázia egy óriási birodalom, mely birodalomba mindenki megtalálhatja a saját maga bejáratát, olvasás, filmnézés, festés vagy könyvírás formájában.

Ez egy nagy, kollektív élmény mindannyiunk számára.

A mai napon kiposztoltam az első ilyen festményt, hozzá pedig a Glarkenlegenda egy idézete, Mortimasz kalandja szolgáltatta a szöveges kontextust. A rendkívül zseniális, inspirálóan szép és fantasztikus festmény Matt Hubel munkája.

"Ezrel nagy, kecses szárnycsapásokkal haladt előre. Alattuk összemosódtak a távoli tájak kesze-kusza vonalai. Idefenn minden tökéletes volt, csendes és nyugodt.

Azonban a java még csak most következett.

A távolban, az egyik felhő mögül már látta kiemelkedni az aranyszínű tornyokat. Mortimasz nem hitt a szemének. Ahogy közelebb értek, látta a hatalmas várat, megannyi csúcsos tornyaival, ahogy az egyik nagy méretű felhősziget tetején fürdőzik a napfényben.

"Te jó ég" gondolta Mortimasz, "Hová kerültem?"

Ezrel az egyik roppant méretű torony hatalmas terasza felé vitorlázott, majd leszállt a tükörsima, fényes kövezetre. Mortimasz leugrott róla, lassan, tágra nyílt szemekkel, leesett állal... még mindig nem tudta befogadni a látottakat. A párkány pereméhez sétált remegő lábakkal, és lenézett az embertelen, kék mélységbe. A föld, ahonnan elindult, már nem is látszódott, csak a határtalan kékség."

Quinn H. Lennox: BERONIS - Megapoliszi álmok
| Kép: Matt Hubel |
www.beronis.hu 


Ez még csak a kezdet, és a jövőben számtalan remek idézet várható még a BERONIS világából, számtalan szeniális művész munkájával fűszerezve az élményt.

További érdekességek a BERONIS facebook oldalán!

"Ez egy hosszú-hosszú álom..."