Kellett az ördögöt a falra festeni...

02/19/2021

Kellett az ördögöt a falra festeni...


Rendkívül különös, furcsa érzés íróként megélni, hogy amit egy (legalábbis részben) fiktív történetben, könyvben megírtam, azok a képek, jelenetek a megjelenés után, alig 1 év múlva a valóságban, a közvetlen környezetemben, a mindennapokban is megtörténnek. Rendkívül hátborzongató, és egy kicsit nyomasztó is, amikor a saját történetem szereplőjének érzem magam... a valóságban. Bár ne így történt volna.


"...a vonaton összegyűlt tömeg hosszú, rendezetlen sorban haladt a peron mentén. A komplexum egyik oldalsó felében voltak, de mint szinte bárhol a pályaudvar területén, a tömeg itt is számottevő volt. Emberek jöttek-mentek, várakoztak, beszélgettek, a falak mentén felállított standok mellett hamburgereket, hot-dogokat ettek, iszogattak. Nehéz testi páncélt viselő gariven rendfenntartó katonák lépegettek köztük, jól kitűnve a sokszínű emberforgatagból, nehéz csizmáikban masíroztak méltóságteljesen fel s alá, csúcsmodern harci öltözeteikben feszítve, elsötétített, átláthatatlan sisakjaikban, mely elrejtette arcukat. A közelben lévő Westam Pavilonban történt néhány nappal ezelőtti szeranista terrortámadásnak köszönhetően a rendfenntartók szinte megszállták az egész pályaudvar területét. Páncélos viseletükből néhol kábelek tekergőztek elő, s olykor-olykor jól hallhatóan felszisszent és megnyikordult a szervomeghajtású, az emberi test vonalait remekül felvevő erőnövelő felszerelés, az exoszkeleton, melytől inkább gépeknek tűntek, mint embereknek. Sötétkék színű öltözetük hátán jól láthatóan ott virított az elmaradhatatlan GARIVN felirat. Nehéz, kétcsövű harci karabélyaik ott lógtak a vállaikon.

(...)

Újabban a vész-kór volt Megapolisz náthája. Egy olyan betegség, amire még nem tudták a gyógyírt. Az emberi érzékszerveken magasan túlmutató szintekről támadó őrület volt, emiatt végzett Brink Jones a szüleivel, majd ezután önmagával is. Sosem lehetett tudni, kit talál meg és ki kapja el, de akinek sikerült, az innentől kezdve szörnyű veszélyt jelentett a környezetére, és önmagára is. Talán a hosszú űrvándorlás során hozta az emberiség magával valahonnan, vagy, ahogy a szeranisták mondták, egyfajta felsőbbrendű beavatkozás megnyilvánulása volt ez a szörnyű kórság, az Univerzum szörnyű büntetése, hogy visszavezesse ezt az eltévedt, kontrolljait vesztett fajt létezésének helyes medrébe, és így vessen véget a folyamatos, természetellenes züllésének és vég nélküli szaporodásának, más bolygók megfertőzésének, kiszipolyozásának. Hogy valóban így volt-e, azt természetesen senki sem tudhatta. A történelemkönyvekből tudta, hogy a Régi Föld történetében is voltak már hasonló jelek, melyeket egyes vallási fanatikusok hasonló okokkal magyaráztak..."

Quinn H. Lennox: BERONIS - Megapoliszi álmok (részlet)
Kép: budapestkornyeke.hu

Vigyázz, mikről álmodozol, mert a gondolatok teremtő erővel bírnak... és minden valósággá válhat.