Megszereztem Indiana Jones naplóját!

06/12/2021

INDY MÁR 40 ÉVE A FILMVÁSZNON!

Szinte belegondolni is szörnyű, hogy a valaha élt legnagyobb kalandor, Indiana Jones 40 éve jelent meg először a filmvásznon.

Kedvenc fedora kalapos-ostoros régészünk felejthetetlen kalandjait ugyanis legelőször Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben ismerhettük meg, melynek amerikai premierje 1981. június 12-én volt. Tudtad, hogy a filmet jegyző Spielberg-Lucas páros legelső kiszemeltje nem Harrison Ford, hanem az akkoriban fénykorát élő Tom Selleck volt? Meglehetősen furcsa lett volna őt ebben a szerepben látni, az biztos... Harrison Ford aztán eggyé vált a karakterrel, akit tökéletesen személyesít meg: a gátlástalan kalandor, a tudós régész, a múlt titkainak kifürkészője négy mozifilmben és egy tévésorozatban milliókat hódított meg világszerte... és az én gyermekkorom sem lett volna teljes nélküle!

További érdekességek:
https://www.beronis.hu/l/hatasok/


Megszereztem Indiana Jones naplóját! 

Az Indiana Jones-könyvek a kedvenceim közé tartoznak, és remek inspirációs forrásként szolgálnak a számomra. Egy rövid részletet szeretnék közzé tenni Rob MacGregor Indiana Jones és az Özönvíz legendája regényéből (mely talán a legjobb a fan-fiction regények közül), mely remek példa arra, miért is szerethető annyira ez a karakter.

Részlet az Indiana Jones és az Özönvíz legendája című könyvből:
https://www.beronis.hu/l/indiana-jones-es-az-ozonviz-legandaja/


(Ki vette észre a Star Wars-referenciát 1:32-nél?)