...mert a RAJONGÓI művek a legjobbak!

10/19/2021

A MySphere facebook oldalán a napokban posztoltam ki egy zseniális rajongói rövidfilmet, a Terminator: Vadász/Gyilkost.

A Jamie Martin angol számítógépes grafikus által készített Terminator: Vadász/Gyilkos című rajongói rövidfilm az első, eredeti Terminator-film hangulatát, zenei motívumait veszi alapul, még maga a narráció is az első részből lett bevágva, az igazi rajongók minden bizonnyal megismerik Michael Biehn (aka Kyle Reese, gerillaharcos ellenálló) hangját.

Ez a kis rövidfilm, ami nem a Nagy Hollywood-ban készült felidézi, milyen is az igazi Terminator-hangulat, amelynek megteremtésében a második rész utáni gyatra folytatások mind kudarcot vallottak.

Hiába, a legjobb filmeket és történeteket mindig a RAJONGÓK hozzák össze...


TERMINATOR: VADÁSZ/GYILKOS (2021)
Készítette: Jamie Martin 

Ennek ürügyén összeszedtem azokat a rajongói rövidfilmeket, melyeket már korábban is kiposztoltam, most itt minden egy helyen lesz, ezzel bizonyítva az állításomat.


Batman vs The Terminator (2014)
Eredeti ötlet: Tony Guerrero
Zene: Noir Deco
Animáció: Mitchell Hammond 

Már 30 év eltelt, mióta Bruce Wayne túlélte SkyNet nukleáris támadását, mely 1997. augusztus 29-én hárommilliárd ártatlan ember életet követelte. Fém démonok szállták meg a bolygó romos felszínét, és mivel már nem kellett többé ártatlanokat védenie a bűntől és a társadalmi igazságtalanságoktól, Wayne biztonságos menedékre lelt egy bombabiztos bázison: a Denevérbarlangban.

Miközben élelem és erőforrások után kutatott a kietlen pusztaságban, Batman egy rádióra bukkant egy halott katona közelében. A rádió még működött: nyugaton mindent felforgató, véres háború dúl a gépek ellen. A Stinger (szó szerinti magyar fordításban: "fájdalmas ütés") elnevezésű gépezet (mely lázongások leverésére szolgáló járműnek készült még az apokalipszis előtt), valamint egy szupererős páncéllal kiegészülve, Batman elindul a valamikori amerikai civilizáció romjain Gotham City-ből a csata fő színtere, Los Angeles felé, hogy egyesítse erejét azzal a kis sejttel, amely SkyNet rémuralmának leverését tűzte ki céljául. 

A kis sejt vezére pedig nem más, mint: John Connor. 


BATMAN: Halálos vég (2003)
Rendezte: Sandy Collora

A HALÁL és a RAGADOZÓ megérkezett Gotham Citybe!

Sandy Collora rendkívül hangulatos, 2003-as rövidfilmje minden BATMAN-rajongó számára kötelező darab!  

...és egy kis hazabeszélés, hiszen én is RAJONGÓ VAGYOK!

A BERONIS-trilógia második, GarivenHáború című kötetét felvezetendő, készítettem el ezt az előzetest, melynek Terminator: A gépek diadala címet adtam. Az első két Terminator-film fontos inspiráció a számomra, és rengeteg olyan téma, motívum, mely megtalálható Cameron filmjeiben, a BERONIS köteteiben is megtalálhatók... azonban nem csak felhasználom ezeket a motívumokat, hanem reményeim szerint tovább is viszem, fejlesztem őket.

Legalábbis ez a cél.

Hogy sikeres volt a a próbálkozást, azt majd a rajongók eldöntik!