Milyen világok várhatnak ránk Odakint?

06/15/2020

...és így, sok-sok évvel később így került Ginen Beronis is ide, a Szerán nevű bolygó Megapoliszára, minden megmaradt, összeterelt náció leszármazottjaival együtt, ebbe a gigászi, szörnyű, gyönyörű, csábítóan lenyűgöző karámba.

BERONIS - Megapoliszi álmok

E sorok a BERONIS - Megapoliszi álmok kötetből származnak, mely sorok kielemzését a regényen túl (többek között) a Jegyzetek a Megapoliszi álmokhoz: Megapolisz című cikkemben is folytattam. Az emberiség bár otthagyta a Föld bolygót, azaz a Régi Földet, de saját magától nem szabadulhat meg, minden gondja, baja, öröme, bánata továbbra is ott van vele, és viszi magával, mint egy hátizsákot, bármerre is jár.

Az Univerzum felfedezése nem kis feladat, és talán teljes egészében sosem fogjuk felfedezni, ahhoz túlságosan nagy, és túlságosan nagy távolságokat kellene megtenni.

Az Univerzum nem emberi méretekre lett tervezve.

Éppen ezért örökké egy rejtélyes, ugyanakkor veszélyes helyszíne marad az emberi képzeletvilágnak, mint annak idején a mesékben a regényes erdők voltak.

A science-fiction nem csupán a meglévő technológiákból következtet a jövőre, hanem - általában - az aktuális társdalmi folyamatokból kiindulva vizionál. A technolóigai fejlődés az embert emeli Isten helyére - a mennyország a kozmoszban van, és gyarmatosítható. A hitünket vagy hitetlenségünket önmagunkban visszük magunkkal a világűrbe - Gagarin azért nem látta Istent a sztratoszférában, mert rossz helyen kereste.

Schreiber András: Keresztény koncepció a sci-fiben

Hogy milyen távoli világok, milyen rejtélyes bolygók várhatnak ránk a végtelen űr sötétjében? Összegyűjtöttem hét (+1) bolygót, melyek a jövő emberiség felfedezésére várnak, hogy felfedjék e világok titkait.

Kezdjük az utazást!

Tényleg az űrutazásra készítenek fel minket? 

(Talán az összes politikust a Gliese 436b-re kellene küldeni...)

...de teljesen mindegy, hogy hová megyünk és hová tartunk, ha önmagunkon nem tudunk változtatni, akkor a többi világ is ugyanúgy jár majd, mint a következő bolygó:

...mely majd egyszer elindul, hogy felfedezze a távoli világokat.