Nem akármilyen csomagom érkezett...

03/29/2022


...EGYENESEN A JÖVŐBŐL!Végre megérkezett a híres PURE A R T S által készített, "Harci sérült Terminator-fej", mellyel a Terminator-kollekcióm egy újabb, nem akármilyen termékkel bővült. A  termék két állapotban is kiállítható, vízszintes felületre, valamint a falra is felszerelhető. A fej hátsó részén egy gomb lenyomásával az egyik szem kialszik, pislákol, valamint sistergő, elektromos sercegés hangot is ad, ez a három mód választható. Én a falra szereltem, már volt egy előre kialakított hely a termék számára. 

A fejhez ajándékba egy (a filmben is látható, ahogy a kicsomagolásról szóló filmembe is bevágtam) M-79 gránátvető töltényt is mellékeltek. A töltény nagyságát látva bele se merek gondolni, hogy a Vietnamban rendszeresített fegyver mekkora pusztítást is tud okozni a valóságban. A halálosztó gépezetek nem a jövőből jönnek, hanem itt vannak velünk a jelenben is.

A fejet tartó állvány a romos jövő motívumait egyesíti: a lerombolt épületek beton- és fémgerince, a jövőben minden kiruccanásra használatos páncélozott platóskocsi kereke, valamint az ikonikus jelenetekben feltűnő (Sarah rémálma) játszótér minilovacskája is megtalálható rajta. Elképesztő, mi mindenre gondoltak a termék alkotói.

Egyetlen negatívum, már ha mondhatok ilyet, hogy a világítás (és hangeffekt) 3 db elemmel működik, és nem elektromos árammal. Valószínűleg majd vehetem sorba az elemeket, ami kicsit macerás, de ez legyen a legnagyobb baj.

Le a kalappal a PURE A R T S  Studio előtt (nem csak maga a termék miatt, hanem a csomagolás, a kiszállítás pontossága, minden csillagos ötös volt), én nem ismertem ezt a céget korábban, a TerminatorFILES honlapot (a leghíresebb Terminator-adatbázis) böngészve, egy hirdetésen bukkantam rá a termékre. Ezt a rendkívül élethű szobrot látva még egy igazi Terminator is azt mondaná :"KIVÁLÓ!''


További képek...

Egy kis ízelítő a T-gyűjteményből...

Könyvtámasz, valamint a NECA által gyártott figurák...

Bal oldalt a 90-es évek legendás tinimagazinjából, a Popcorn-ból származó poszter, melyről már beszéltem korábban... 30 évet kellett várnom rá, hogy újra megszerezzem azt, ami gyermekkoromban már megvolt egyszer (Arnold kezében a már fentebb említett M-79-es gránátvető, a film ikonikus fegyvere).

Alul: Gigászi méretű Terminator-óriásposzter. Ezt a verziót könnyebb volt beszerezni, mint a fenti, rendkívül ritka darabot, pedig jól láthatóan ugyanaz a verzió, csak más beállításban.

"Készülj fel a jövőre" - A kép a BETHESDA Softworks 1995-ös Terminator: Future Shock játékából származott. Véleményem szerint a BETHESDA 90-es években gyártott Terminator-játékai a legjobbak mind a mai napig, és időként még mindig szoktam velük játszani...

Alul: Richard May amerikai grafikus által készített, Terminator által inspirált munkák.

Hivatalos mozifilm-magazin, Így készült-könyvek, illusztrált forgatókönyv, és még sok minden más... a teljesség igénye nélkül. A már korábban említett felhívás még mindig él: ha esetleg bárki rendelkezik az első két Terminator filmhez köthető termékekkel (főleg a korabeli régiségek érdekelnének), újságcikkekkel, de tényleg bármivel, és hajlandó lenne megválni tőle, ne habozzon engem felkeresni! 

A részleteket privátban megtárgyaljuk.

...valamint egy kis humor xD


PURE  A R T S  hivatalos előzetese a termékhez:HA ESETLEG eddig kimaradt volna...
(Bár gondolom ez lehetetlen...)

A science fiction története

NEM CSAK sci-fi őrülteknek!

Ahogy a nagy példaképektől megtanultam, a lefektetett, megteremtett szabályokat nem lehet áthágni, a legjobb művek mindig attól váltak klasszikussá, mérföldkövekké, mert felépítettek egy szabályrendszert, és végig tartották is magukat ehhez a szabályrendszerhez. A legrosszabb filmek, könyvek ismérve pont az, hogy azt érezzük, itt bármikor bármi megtörténhet, nincsenek szabályok, nincsenek törvények, a cselekmény súlytalanná válik, a karakterek ettől érdektelenek lesznek, és pont az ilyen alkotásokon szoktunk mindannyian elbóbiskolni, vagy félretenni.

A BERONIS-szal ez nem történhet meg.