"Paranormális vlog" videóanyag

11/06/2019

"...a tűzfolyó és a Styx ágai összekeverednek, és a sötétben látomásszerű lények nyüzsögnek (...) Bírák és hóhérok jelennek meg, a tátongó mélység és legalsó bugyrai pedig csordultig telnek gonosz lények sokaságával." 

Plutarkhosz

"Early to bed, early to rise, work like hell, and ADVERTISE!"

Ted Turner
________________________________________________

Az alábbi, YouTube-on megtalálható "Paranormális vlog" videó promóciós (és illusztrációs, illetve egy hosszabb könyv-előzetesnek-kedvcsinálónak is felfogható) célokkal készült, és a BERONIS: Megapoliszi álmok "Mara Harris" fejezetét dolgozza fel. A történet természetesen végighúzódik mindhárom BERONIS-köteten, és rendkívül fontos szerepe lesz a későbbi eseményeknek is.

A rövidfilmnek egy hónap alatt (október 1-jén került fel) körülbelül 3 ezres megtekintés sikerült elérnie, és nagyon sok embernek tetszett a kreatív alaptörténet.

Aki még nem látta, itt megtekintheti:

A "Mara Harris-rejtély" története egy régebbi rövidfilm-ötletem volt, melyet el is készítettem, de sajnos az a verzió elveszett, így mindent újra kellett forgatnom. Annak idején egy egész estés film (körülbelül 90-100) oldalas forgatókönyvet is írtam a történetből, mely persze sosem készült el, viszont rengeteg motívum átkerülhetett a BERONIS-trilógia köteteibe is, felhasználva néhány korábbi ötletet

Számtalan kedvenc filmem volt, mely nagy hatást gyakorolt rám, köztük A kör, a Gonosz halott, vagy a Blair Witch Project, és reményeim szerint ezt a hatást sikerül majd megőriznem és tovább vinnem a BERONIS-trilógia köteteiben is.

A "vizihulla" szerepét természetese én vállaltam magamra, és a videó elkészítéséért nagy köszönettel tartozom Szabó Attila barátomnak!

Aki még nem látta volna a vlog-videót, itt megtekintheti, és remélem kedvet kap a részletesebb történethez is, mely a BERONIS: Megapoliszi álmok kötetében veszi kezdetét!

A forgatáson... még szerencse, hogy meleg, kellemes, nyári idő volt...

A rejtély alaptörténete röviden...

A helyszín története érdekes módon nem a peremkörzeti faluban, hanem AcremCity centrumkörzetben veszi kezdetét, amikor a vész-kórt elkapó Brink Jones lemészárolja a szüleit (vérükkel a "SZABADSÁG"-szót írja a falra), majd a helyszínt elhagyva bolyongani kezd a városban. A nyomára bukkanó garivenek elől a Szabadság-hídról a hatalmas Iolwyn-folyóba veti magát, a holttestére pedig sosem bukkanak rá. A folyóba torkolló patakon keresztül "Brink Jones" eljut egy apró peremkörzeti faluba, Vronsy-ba, ahol az éppen a zuhogónál játszó, szintén különleges képességekkel rendelkező Mara Harris megérzi a jelenlétét. A kislány többször is visszajárár a helyszínre, mígnem egy nap a patak felszínén lebegő, brutálisan megcsonkított holttestére bukkannak. 

Az esemény mintha nyomott hagyott volna maga után, ugyanis ezek után több, különös esemény veszi kezdetét...

A Mara Harris-rejtély rendkívül lényeges szál, és végigkíséri a BERONIS-trilógia mindhárom kötetét.

A Brink Jones-ügy a képre kattintva érhető el:

__________________________________
További linkek:
A Mara Harris-rejtély
(https://www.beronis.hu/a-mara-harris-rejtely/)
Ginen Beronis (https://www.beronis.hu/ginen-beronis/)
Beronispedia Adatgyűjtemény (https://www.beronis.hu/beronispedia/)
Jegyzetek a Megapoliszi álmokhoz: A vész-kór
(https://www.beronis.hu/l/jegyzetek-a-megapoliszi-almokhoz-a-vesz-kor/)