"Paranormális vlog" videóanyag

11/06/2019


"Early to bed, early to rise, work like hell, and ADVERTISE!"

Ted Turner

"I feel, that you can have the best product in the world, but if you don't know how to sell it, if you don't have anybody who can sell it for you to the public, it is a waste of time the whole thing."

Arnold Schwarzenegger"...a tűzfolyó és a Styx ágai összekeverednek, és a sötétben látomásszerű lények nyüzsögnek (...) Bírák és hóhérok jelennek meg, a tátongó mélység és legalsó bugyrai pedig csordultig telnek gonosz lények sokaságával."

Plutarkhosz

Ha esetleg a YouTube-ról érkeztél, és ide kattintottál...

...minden bizonnyal érdekelnek a hasonló jellegű, paranormális, természetfeletti, misztikus jellegű témák.

Hidd el, jó helyen jársz!

Az oldalon található számtalan tartalom reményeim szerint meggyőz majd arról, hogy egyáltalán nem volt véletlen, hogy ide tévedtél!

Az alábbi, YouTube-on megtalálható "Paranormális vlog" (vagy RémálomVLOG) bemutatófilm jellegű videó promóciós (és illusztrációs, illetve egy hosszabb könyv-előzetesnek-kedvcsinálónak is felfogható) célokkal készült, és a BERONIS: Megapoliszi álmok "Mara Harris" fejezetét dolgozza fel. A történet természetesen végighúzódik mindhárom BERONIS-köteten, és rendkívül fontos szerepe lesz a későbbi eseményeknek is.

A rövidfilmnek egy hónap alatt (október 1-jén került fel) körülbelül 3 ezres megtekintés sikerült elérnie, és nagyon sok embernek tetszett a kreatív alaptörténet. Mivel az elsőkönyves íróknak nem adatik meg az a reklám és az a háttér, amit a befutott írok és a különböző hírességek élveznek, nekünk ez a "kreatívoskodás" marad, hogy promotáljuk magunkat. Fájdalmas volt rádöbbennem, hogy lehet akármilyen jó egy regény vagy egy film, vagy bármilyen művészeti alkotás, ha senki sem hall felőle, akkor az olyan, mintha nem is létenze. Aki ezt megérti, megérti, aki nem, az nem. Többségében csak azokról a művekről hallunk, amit beharangoz a tévé, az internet, vagy az újság, ezek mellett érvényesülni pedig nagyon nehéz, szinte lehetetlen.

A BERONIS-trilógia megírásába szívemet-lelkemet, minden tudásomat, és rengeteg időmet (és persze pénzemet) beletettem, így természetes, ha azt szeretném, hogy minél több emberhez elérjen. De mivel imádok írni és történeteket mesélni (gyermekkorom óta), egyébként sem tudnám "nem csinálni". Ha nem hinnék benne, ezt a videót sem készítettem volna el.

Mindezeken túl ez a videó remek bemutatóanyag és illusztráció a cselekmény szempontjából rendkívül fontos Mara Harris-esethez is, mellyel a könyv és a történet kezdetét veszi. 

Aki még nem látta volna a videót, itt megtekintheti:

A bolyongó, elveszett lelkeket a Sodrás magával ragadja... 

...a sikolyok és kiáltások özöne továbbra is megállíthatatlanul zakatoltak az elméjében. Képözönök folyama robbant be a tudatába, most már rendezetlenül, különböző emberek különböző történetei, akik valahogy mind köthetők voltak ehhez a helyszínhez.  

A "Mara Harris-rejtély" története egy régebbi rövidfilm-ötletem volt (köszönhetően az olyan filmek iránti rajongásomnak, mint a Gonosz halott-trilógia, vagy a Ragyogás), jóval a BERONIS-trilógia előtt. A rövidfilmet el is készítettem, de sajnos az a verzió elveszett, így mindent újra kellett forgatnom. Annak idején egy egész estés film idejét kitevő, körülbelül 90-100, oldalas forgatókönyvet is írtam a történetből, mely persze sosem készült el (idealista, nagyravágyó projekt volt, meg kell hagyni, gondoltam én fogom majd elkészíteni az első igazi magyar horrorfilmet), viszont rengeteg motívum átkerült a BERONIS-trilógia köteteibe is, felhasználva néhány korábbi ötletet

- Mi az? - kérdezte fentről a fiú. 

- Azt hiszem... - suttogta Mara, kereste a szavakat, hogy megfogalmazzon valamit, amit még ő sem értett. A vizet vizsgálgatta, de nem látott semmit, csak a napfény játszott a csillogó felszínen.

- Azt hiszem, megérintettem valamit - bökte ki végül bizonytalanul.

A tömegtermelés korában, mikor naponta újabb és újabb könyvek, filmek, művészeti termékek  jönnek ki (egy elsőkönyves író ma már szinte halálra van ítélve ebben az országban, főleg ha nem állnak mecénások az ember mögött), szükség van az egyedi, kreatív megoldásokra, ami felkeltheti az emberek figyelmét - ez a bemutatófilm is ez okból készült el. 

A "vizihulla" szerepét természetese én vállaltam magamra, és a videó elkészítéséért nagy köszönettel tartozom Szabó Attila barátomnak! 

A videót a pest megyei Sződön forgattuk, ahol a Bolyongás című rövidfilmem legtöbb jelenete is ott játszódott.

HORRORszpot: Vajon Téged is elragad a Sodrás ereje?A Mara Harris-rejtély a 
BeronisVerzumban:

Megátkozva

"Ő nem ide való, ő élni szeretne. Itt pedig rajta kívül minden más halott volt..."

Írta: Volentics András

Sodródó l e l k e k
(Drifting Souls)

"Hányszor volt ő már túl ezen... és ki tudja, hányszor lesz még..."

Írta: Volentics András

A sodrás csapdájában

"A patak vizének hűs érintése minden irányból körülölelte a testét. Minden elsötétült körülötte, amikor a könyörtelen kezek lehúzták a mélybe... "

Írta: Volentics András

M a r a

"Talán mégis van valami azoknak az erdőknek a mélyén..."

Írta: Volentics AndrásSzabadság

Szabadság

"SZABADSÁG... egy véres felirat volt a falon..."

Írta: Kemenes Péter

Számtalan olyan filmalkotás volt, mely nagy hatást gyakorolt rám, köztük A kör, a Gonosz halott-trilógia, vagy a Blair Witch Project, és reményeim szerint ezt a hatást sikerül majd megőriznem és tovább vinnem a BERONIS-trilógia köteteiben is.

Rajongók figyelmébe ajánlom:

Részletes cikkek a MySphere-en!

HATÁSOK ÉS FEJHAJTÁSOK

Mely művek hatottak a leginkább a BERONIS-trilógia világára?


Hogyan inspirált a Gonosz halott-széria?

Sam Raimi klasszikussá vált horror-trilógiája és a BERONIS-ra gyakorolt hatása. Groovy!


A Mara Harris-rejtély alaptörténete röviden...

A peremkörzeti, elátkozott helyszín története érdekes módon nem a peremkörzeti faluban, hanem AcremCity centrumkörzetben veszi kezdetét, amikor a vész-kórt elkapó Brink Jones lemészárolja a szüleit (vérükkel a "SZABADSÁG"-szót írja a falra), majd a helyszínt elhagyva bolyongani kezd a városban. A nyomára bukkanó garivenek elől a centrumkörzeti Szabadság-hídról a hatalmas Iolwyn-folyóba veti magát, a holttestére pedig sosem bukkanak rá a hatóságok. A folyóba torkolló patakon keresztül "Brink Jones" eljut egy apró peremkörzeti faluba, Vronsy-ba, ahol az éppen a zuhogónál játszó, szintén különleges képességekkel rendelkező Mara Harris megérzi a jelenlétét. A kislány többször is visszajárár a helyszínre, mígnem egy nap a patak felszínén lebegő, brutálisan megcsonkított holttestére bukkannak. 

Az esemény mintha nyomott hagyott volna maga után, ugyanis ezek után több, különös esemény veszi kezdetét...

A Mara Harris-rejtély rendkívül lényeges szál, és végigkíséri a BERONIS-trilógia mindhárom kötetét.

Senkik vagytok. Üres lények, töltelékek.

- A szemei! Anya, világítanak a szemei! - mondja egy kisfiú, de az anyja azon nyomban, erősen megragadva gyermeke karját elhúzza onnan, és félhangosan fohászkodni kezd.

Hallom a gondolatait.

Abban reménykedik, hogy nem fogom egyiküket sem bántani.

Quinn H. Lennox: 
BERONIS - Megapoliszi álmok

A Brink Jones-ügy ismertetője a képre kattintva érhető el:

__________________________________
További érdekességek:
A Mara Harris-rejtély
(https://www.beronis.hu/a-mara-harris-rejtely/)

Ginen Beronis és a Mara Harris-rejtély

(https://www.beronis.hu/ginen-beronis/)
Hogyan inspirált az Evil Dead: Gonosz halott-széria?
(https://www.beronis.hu/l/the-evil-dead-gonosz-halott/)
Ha valaki további inspirációra vágyik: Képköltészet
(https://www.beronis.hu/l/kepkolteszet/) 
Beronispedia Adatgyűjtemény
(https://www.beronis.hu/beronispedia/)