Piramisok a Pilisben?

08/20/2021

AUGUSZTUS 20 AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPE. Bár szemkápráztató dolog a tűzijátékot bámulni (cirkuszt a népnek), de itt egy különös rejtély, amelyről (szintén) nem illik széles körben beszélni: Vajon mit keres egy piramis III. István mögött a Képes Krónikában található ábrázoláson? A pilisi piramisok? Vagy megint csak "képzelődünk"?

A Képes Krónika III. István és Imre királyok koronázását megörökítő rajzainak háttérében abszurd módon piramisok láthatók, holott azok a magyar néphez nem kapcsolható építmények. 

Többek feltételezése szerint az Orionnak a pontos mása megtalálható a Pilisben: a csillagkép csillagait a pilisi hegyek rajzolják ki. A középső három csillag az Árpád-vár, a Rám-hegy és a Magashegy. Az elrendezés ugyanaz, amit az egyiptomi piramisoknál látunk: a leghalványabb csillagot a legkisebb piramis jelzi, a legerősebbet pedig a legnagyobb. 

A csillagkép további négy pontjának mindegyikénél pálos kolostorromok találhatók. A beavató koronázás tehát a Pilisben történt. Bizonyíték erre a Képes Krónikában található számos kép, melyeken a koronázási esemény hátterében a tájat is megjelenítik. Viszont van a Krónikában három rajz, ahol a távolban meglepő módon piramisok vannak.

A hely ahonnan mindezt látni lehet az alábbi videó linken Jásdi Kiss Imre videóján pontosan látni lehet: