Sodródó lelkek ELSŐ ELŐZETES!

11/12/2022

Egy különös helyszín... 

Egy nem mindennapi gyilkosság.Születésnapom alkalmából egy kis meglepi:  Sodródó lelkek című filmem első előzetese. Rengeteg meló volt vele, ami még mindig nem ért véget... 

EGY FONTOS JEGYZET: Úgy látszik, ma már olyan szinten van az ország szellemi színvonala, hogy muszáj ezt leírnom, de a film egy "found footage", azaz "talált videófelvétel" stílusban elkészített film lesz, hasonlóan például többek között a Blair Witch Project, a Paranormal Activity, vagy a REC című filmekhez. Rengeteg borzasztó hangnemben írt kommentet kaptam, hogy kezdő operatőr, és hasonló silány módon elkészített film előzetesét látják, de itt NEM ERRŐL VAN SZÓ.

Az előzetes keretes szerkezetű, örökmozgóval indul, és örökmozgóval fejeződik be... Az örökmozgó majd a teljes filmbe is benne lesz, csak azt akartam kifejezni vele, hogy valami erő elindul, valami itt elkezdődik... kicsit mint az Evil Dead - Gonosz halott című Sam Raimi által rendezett klasszikus, legkedvesebb horrorfilmem esetében (az eredeti, 1981-es film természetesen),  amelyben amikor a szereplők megérkeznek a kísértetházhoz, a tornácra szerelt hinta megmozdul, és folyamatosan hangos, vészjósló dobbanásokkal nekivágódik a faház falának.

Ráadásul ha megfigyeljük az örökmozgó tetejét, hullámos, mintha egy "vízfodor" lenne, mintha a filmben látható patakrész mélyén is valami mozogna, mintha egy élő entitás lenne, mintha lenne valami, ami mozgatja ezt az "egészet".

Rengeteg szándékosan elhelyezett "díszletelem" utal majd arra a filmnézés során, hogy ez a film tulajdonképpen az ÉLETRŐL szól.

Még egy nagyobb és átfogóbb előzetes várható majd a jövő év folyamán, utána már csak a film következik. 

Remélhetőleg jövőre is marad még elég energiám, és nem utolsó sorban, elég időm.

További jegyzetek, érdekességek majd a későbbiekben, itt MySphere-en, valamint a BERONIS facebook oldalán.

Enjoy!  :)

...és egy kis extra infó: 

Lassan egy éve forog már a film...

Minden egyes évszak képviseltetni fogja majd magát a filmben. Gyorsan elrepült. Tavaly indult ősz környékén, bár jó pár évvel ezelőtt még 2019-ben is vettem fel néhány jelenetet egy korábbi rövidfilm-próbálkozásomban, amit szintén fel fogok majd használni a végleges filmben.