Út Megapolisz felé...

11/18/2019

Megapoliszi álmok... megapoliszi épületek. Egy új poszt-sorozatot szeretnék elindítani, amely a világ eddig felépített legkáprázatosabb és legérdekesebb épületeit mutatja be röviden, egy-két információval kiegészítve,olyan valós csodákat, melyek szinte már az álom és a valóság határmezsgyéjén magasodnak fölénk.

A monumentális építmények végigkísérik az emberiség történelmét.

A felhőkarcolókban megtestesül az a technicista szemlélet, hogy micsoda fantasztikus teljesítményre is képes a modern ember ezekkel az égbe törő, gigászi építményekkel. Ideológiai értelemben akár a saját teremtményeit magára hagyó Isten felé törekvő ember műveként is értelmezhetnénk ezeket a lenyűgöző építményeket...

...vagy, ahogy a Megapoliszi álmokban szerepel, egy mindenen és mindenkin uralkodó, önmagán is túlnőtt cégbirodalom jelképes hatalmi megnyilvánulásai is lehetnek, hogy minél kisebbnek érezhessük magunkat a hatalmasok árnyékában.

De most nem ez a cél, hanem hogy egy kicsit megálljunk, és gyönyörködjünk egy pillanatra, hogy mire képes az ember, az emberi akarat, az emberi tudomány... és maga az építészet, mint ez a csodálatos, elkápráztató művészet.

Nem is szaporítanám tovább a szót, kezdjük is az utazást!

HAMAROSAN A FACEBOOK-ON!