VAN DAMME: Egy életre való MOTIVÁCIÓ 7 PERCBEN!

11/02/2021

Sokan csak kinevették... aztán megmutatta. 

Egy életre való motiváció 7 PERCBEN! 

Jean Claude Van Damme-ot lehet szeretni és utálni. Lehet nevetni a futószalagon gyártott tömegfilmjein (melyek között azért akad néhány gyöngyszem is), de az nem vitatható el tőle, hogy van benne akarat és motiváció. Névtelen európaiként érkezett meg a nagy USA-ba, ahol évekig próbálkozott megvalósítani lehetetlennek tűnő tervét, hogy filmsztár legyen. Leveleket írt filmstúdióknak, producereknek (melyekre természetesen senki sem válaszolt), miközben pizzafutárként vagy taxisofőrként dolgozott. Aztán egyszer csak rámosolygott a szerencse, és a 90-es évekre óriási sztár lett belőle.

Aki megnézi ezt a részletet, szerintem világosan érezheti, hogy ezek egyáltalán nem megjátszott pillanatok, itt a hollywoodi ikon mögötti ember mutatkozik meg... és ezáltal világosan láthatóvá válik, mi is a nagyra tartott és mindenki által vakon üldözött SIKER ára.

Lehet őt okolni a káros szenvedélyekért, amibe belesodródott? A saját negativizmusában fuldokló Európa szülötteként kit nem vakított volna el az addig csak filmekben látott amerikai élet? Kit nem részegített volna meg a Szabadság Földje, ahol minden lehetséges, ha van merszed és akaratod hozzá? Amikor a 80-as években Arnold Schwarzenegger utat nyitott, számtalan európai testépítő, harcművész menekült át Amerikába a siker reményében. Ilyen volt többek között Van Damme (akkoriban még "csak" François Van Varenberg, a jobban csengő Van Damme művésznevet később vette fel), Dolph Lundgren (ROCKY IV, Tökéletes katona)), Ralph Moeller (Conan-sorozat, Gladiátor) is.

Mi természetesen csak azoknak a nevét ismerjük, akiknek végül összejött. 

Persze a Schwarzenegger-Stallone páros csillogását egyikük sem tudta megközelíteni... ahogy véleményem szerint a mai másolatok sem. 

Az alábbi megrázó videórészlet az Amerikában vetített Jean Claude Van Damme: Zárt ajtók mögött című sorozat ötödik epizódjából való.