Zenei hatások a BERONIS-ban

01/05/2020

A zene legalább olyan fontos az életemben, ha nem fontosabb, mint a filmek és az irodalom. Szinte minden műfajt meghallgatok, és amikor írok, akkor is minden esetben szól valamilyen zene a fülemben, többnyire az ambient hangulatzenéket pártolom ilyenkor, mert az remekül hangulatba hoz, gondolok itt olyan alkotókra, mint Nimanty, Cryo Chamber vagy az Atrium Canceri. 

Ha fel kellene sorolnom néhány kedvenc ambient zenémet, akkor az az Isolation Ambient lenne a Cryo Chamber-től, a How to Disappear Completely a Mer De Revs-től, illetve Nimanty által komponált Space music (Calabi Yau U2 közreműködésével). A space ambient zenékért élek és halok, szerencsére egyre több és több ilyen mű születéik, és ezek a zenék tökéletesek ahhoz, hogy hangulatba hozzanak az íráshoz.

De ott van még számtalan más műfaj is. A már egy korábbi posztomban említett magyar gregoriánon túl a klasszikus zenén át a mai modern hip-hop zenékig (a filmzenékről nem is beszélve, köztük is főleg Hans Zimmer a legnagyobb isten) mindent meghallgatok. Ha néhány kommerszebb kedvenc együttesemet kellene megneveznem, a listába mindenképp bekerülne (a teljesség igénye nélkül) a Pearl Jam, a Smashing Pumpkins, Nicki Minaj, Guns 'N' Roses, a Roxette, és még sorolhatnám.

Olykor-olykor, bizonyos kedvenc szövegrészleteimet, idézeteimet mindig lejegyzetelem magamnak, és elraktározom, hogy később is inspiráljanak. Ezeket az idézeteket aztán BERONIS-stílsusú képeken szeretném most közzé tenni.

Ha valaki nem ismeri az adott számokat, mindenképp hallgassa meg őket, és talán a mű megértéséhez is közelebb viszi az olvasót, hogy mit is érezthetett Ginen Beronis a történet adott pontjain. Bizonyos utalásokat azonban csak a folytatásokat elolvasva lehet majd megérteni.

Véleményem szerint ugyanis egy művészeti alkotás sem képes úgy az érzelmek visszaadására, mint a zene.

A lista természetesen nem teljes, és előfordulhat, hogy még készítek hasonló jellegű képeket zenei idézetekkel (a Facebook-ra már kiraktam néhányat).