M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

BEJEGYZÉSEK

"Egyedül az álmok világában lehetünk teljesen szabadok."

John Vermeulen

És ha már ott sem? Ha Acrem már oda is elér? A BERONIS-trilógia erre is választ ad. 

Fedezzük fel együtt a határokat!

_________________________________________________________

"...ahogyan sokan a posztmodern kort értelmezik, miszerint az egyszerre karnevál és haláltánc..."Varga Zoltán: Az inváziós sci-fi szerzői változatai

Utóbbi, mint ez több bejegyzésemből is kiderült, az egyik legkedvesebb rendezőm, már gyermekkorom óta, akinek a munkái nap mint nap inspirálnak, hogy én is hasonlóan nagy hatású műveket tegyek le az asztalra. James Cameron filmjeiről és annak hatásairól már többször is írtam (a linkeket, ha még valaki nem olvasta volna őket, lásd lejjebb).

Nem könnyű dolog manapság egy könyvet promózni. Ezt nap mint nap tapasztalom. Talán nem is könyvet írni a nagyobb feladat, mint a kész "terméket" utána minél szélesebb körben megismertetni az emberekkel, és ha valamivel sikerült megfogni az olvasót, eladni. Ez igazából minden más termékre is igaz. Ma már mindannyian eladunk valamit.

Mikor ma korán reggel felkeltem, az az üzenet fogadott engem a telefonomon, hogy egy email formájában a mélyen tisztelt YouTube közölte velem, hogy törlik a csatornámat.

"...szeretek gyertya mellett írni, öreg házban, ahol álmosan dörmög a kályha, és vén kutyák vakkantanak céltalan őszi estéken: alszik a kert, az öreg fenyő, és az aggódás férgei megbújnak hideg padlásokon... De most nem szeretem a gyertyát, mert embertelenséget, félelmet és kilátástalan másnapokat idéz.Mégis, reménykedem, hogy nem lobban el...

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Géczy Gábor, fizikus, előadó, Magfalva alapítója. Elképesztő módon lesújtott ez a hír, melyet még mindig nem tudtam feldolgozni. Gábor életerős ember volt, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ez hogy történhetett. Számtalan előadását meghallgattam (néhányat a BERONIS YouTube csatornájára is feltettem, hogy ott is...