M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

BEJEGYZÉSEK

Egyedül az álmok világában lehetünk teljesen szabadok.

John Vermeulen

_________________________________________________________

Valahol a sors iróniája, hogy pont október 26-án készül ez a poszt (esküszöm, ebben semmi tervszerűség nem volt), mikor a sci-fi filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusa, az 1984-es Terminator éppen ma ünnepli a 36-odik születésnapját. James Cameron rendezői debütálása (ha nem számítjuk bele a félresikerült Piranha második részét) a mai napig...

Nagyon szeretem Niall Ferguson műveit, és mindig igyekszem megvenni az éppen megjelenő könyveit, A tér és a torony: Hálózatok, hierarchiák és harc a globális hatalomért a harmadik munkája (A világ háborúja és a Civilizáció után), amelyet megvettem. Igyekszem a lehető legelismertebb gondolkodók műveiből tanulni, hogy ezáltal a BERONIS-trilógia...

Számomra a legfontosabb, hogy legyen egy azonosulásra alkalmas főhős, aki miatt megéri az adott történetet/könyvet végigolvasni, illetve, hogy legyenek bizonyos lefektetett szabályok, amelyek tétet adnak a cselekmények.

E bejegyzésben szeretném összegyűjteni az oldalon eddig megjelent, összes nagyvárosokról szóló esszéket, tanulmányokat, hogy ezzel segítsem a könnyebb kiigazodást, illetve hogy minden egy helyen, könnyen megtalálható legyen.

Mindenkivel előfordult már életében, hogy legalább egy-két rossz tudományos-fantasztikus történetet útjába vetett a sors, akár film, TV sorozat, könyv vagy képregény formájában. De mégis HOGYAN eszkábálják össze ezeket a zavaros és hihetetlen meséket? Greg Beettam és Stephen Geigen-Miller a megvilágosodás és a móka jegyében összeállították az...

Az alábbi Faludy György verset Puzsér Róbert olvasta fel a legutóbbi Apu azért iszik, mert te sírsz előadáson, és annyira gyomorba vágott, annyira aktuális, annyira erős, hogy muszáj volt itt is megosztanom.

2001. szeptember 11-ének 19-edik évfordulója alkalmából összegyűjtöttem néhány igen ritka fotót, melyek aznap készültek, mikor a történelem (vagy inkább, ahogy én szeretem használni: történetírás) menete új fordulatot vett.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki követi a BERONIS facebook-oldalát!