M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BERONISverzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

BEJEGYZÉSEK

Korábban már említettem, hogy nagyon nagy rajongója vagyok a ponyvairodalomnak, illetve a filmkönyveknek, szinte az összes kedvenc filmem regényváltozata megvan, ami csak megjelent. Szerencsére elég sok ilyen könyv jelent meg magyar nyelven is, régebben talán még több is, mint manapság.

A BERONIS-trilógia első, Megapoliszi álmok című kötetében van egy rövid jelenet, melyben Ginen Beronis Megapolisz utcáin bolyongva egy hirdetőfelületen egy internetes show előzetesét veszi észre. Ez a "Mermel a családban" című vicces-komikus sorozat, mely egyben egy kikacsintás, utalás is egy valóban létező gegre: ez nem más, mint a "Triumph, the...

...és így, sok-sok évvel később így került Ginen Beronis is ide, a Szerán nevű bolygó Megapoliszára, minden megmaradt, összeterelt náció leszármazottjaival együtt, ebbe a gigászi, szörnyű, gyönyörű, csábítóan lenyűgöző karámba.BERONIS - Megapoliszi álmok

Néhány itt felsorolt filmekről már esett szó a korábbi bejegyzésekben. Mivel a '80-'90-enes évek filmjeinek nagy rajongója vagyok, így nem meglepő, hogy az összes film ebből az időszakból származik. Ebben nagy szerepet játszik a nosztalgia is, hiszen gyermekkorom éveinek nagyon nagy filmjei voltak ezek, és igencsak illúzióromboló volt, mikor később...

Előljáróban annyit, hogy én egyáltalán nem ismertem a Vaják (azaz a The Witcher) univerzumát, se a játékokkal nem játszottam, és a könyveket sem olvastam, és a sorozatra is teljesen véletlen bukkantam rá, a lejjebb belinkelt remekül megkoreografált harci jelenet vitt rá arra, hogy adjak egy esélyt neki.