M y S p h e r e


A
BERONIS: Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BERONISverzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

Ambient Space Music 🎧 Background Music for Dreaming, Arts, Stress Relief

Vámos Miklós, mint mesélő Kadarkai Endre műsorában. Félreértések elkerülése végett tisztelem Vámos Miklós munkásságát, bár egy könyvét sem olvastam, biztos remek író, ha ennyi nyelvterületen megjelentek a művei. De a mese, amit előad... arról fogalma sincs. BIONICLE és hasonló fogalmakkal dobálózik, olyan szavakkal, melyeket nem ért (nem...

Első videóm, melyben a kamerába gagyogva próbálom elmesélni nagy vonalakban a BERONIS történetét, és hogy mi minden várható a trilgóia köteteiben. Az írás ennél sokkal jobban megy, kérlek nézzétek ezt el nekem, de igyekszem a verbális kommunikációban is fejlődni :)

AMBIENCE

04/06/2020

REMEK AMBIENCE MUSIC ALKOTÁSHOZ, ÍRÁSHOZ, a "zónába" kerüléshez, csak két példa a sok közül, melyeket hallgatni szoktam.

HOGY KICSODA A REJTÉLYES "VAKEMBER"? EGY VELEJÉIG ROMLOTT VILÁG VELEJÉIG ROMLOTT HŐSE, melynek egyik fő inspirációja többek között a Donnie Darko című filmből ismert félelmetes nyúljelmezes karakter volt, mely egyfajta sötét jövőképként szolgál a karakteek számára. EZ a motívum számtalan más filmben és regénben is jelen van, egyfajta sötét előkép....

"Innen a tanyáról nézve úgy tűnik, mintha mindenki meghülyült volna, de javítsatok ki lehet, hogy csak én látok valamit rosszul. A helyi ABC előtt hosszú sorokban állnak az emberek a szakadó hóesésben, mert csak ketten mehetnek be a boltba az üres polcokhoz. Ma három órát álltam sorban 10 méter kábelért az egyik kb. 5000 négyzetméteres villamos...

A Végítélet egy méltatlanul elfeledett, 2008-ban készült brit horror-akció Neil Marshall rendezésében, mely bebizonyította, hogy nem csak az amerikaiak tudnak szórakoztató, lendületes trashfilmet készíteni!