M y S p h e r e


A
BERONIS: Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom  odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BERONISverzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ambient Space Music 🎧 Background Music for Dreaming, Arts, Stress Relief

A közelmúltban láttam két olyan remek horrorfilmet, melyek ugyan eléggé ismertek, de azért gondoltam lejegyzem, hátha nem mindenki hallott róluk. Mindkét filmet különlegessé tesz a nagyon erős hangulat, és a remek történet.

Joker

01/07/2020

Sokáig kerestem a szavakat, miután megnéztem ezt a filmet, mely újra hitet adott a számomra a filmművészet irányába.

A zene legalább olyan fontos az életemben, ha nem fontosabb, mint a filmek és az irodalom. Szinte minden műfajt meghallgatok, és amikor írok, akkor is minden esetben szól valamilyen zene a fülemben, többnyire az ambient hangulatzenéket pártolom ilyenkor, mert az remekül hangulatba hoz, gondolok itt olyan alkotókra, mint Nimanty, Cryo Chamber vagy...

A tegnapi nap a netet böngészve megakadt a szemem egy híren, mely szerint nagyon úgy tűnik, hogy a legújabb Star Wars-film, a Skywalker kora minden elődjénél nagyobbat fog bukni Kínában.

Columbine

12/27/2019

Sokáig gondolkodtam azon, hogy írjak e erről a témáról, vagy ne.

Lehet, hogy furának fog tűnni, hogy pont a kereszténység legszebb és legfontosabb ünnepe környékén jövök elő ezzel, de Bart D. Ehrman A kereszténység diadala című zseniális könyvét olvasva pár napja megakadt a szemem néhány bekezdésen. Egyébként is több helyen megjelelöltem a könyvet, jó szokásomhoz híven, a legjobb részeket mindig...

Ez a cikk nagyon sok mindenben fog hajazni egy korábban már kiposztolt MySphere-cikkemre, méghozzá a Jegyzetek a Megapoliszi álmokhoz: Ginen Beronis című írásomra. Több mondatot is átemelek majd belőle, hogy a lényeg semmiképp se veszzen el, illetve a nyomatékosítás kedvéért is hangsúlyozni szeretnék néhány fontos dolgot.