Ambient Space Music 🎧 Background Music for Dreaming, Arts, Stress Relief

M y S p h e r e

A BERONIS: Megapoliszi álmok-ból megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom  odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BERONISverzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját gondolataimat.

___________________

A más bolygókat és univerzumokat, valamint a kozmikus tereket átszelő merész utazásokat témául választó írásművek jelenlegi áradata ellenére feltehetően nem túlzás azt állítani, hogy eme munkák közül - H. G. Wells regényeit is beleértve - legfeljebb fél tucatról mondható el, hogy akár a legcsekélyebb művészi súllyal rendelkezik, vagy bármiféle...

Abból a megfontolásból írok történeteket, hogy világosabban, részletesebben és kézzelfoghatóbban magam elé képzeljem a csoda, szépség és kalandos feszültség homályos, megfoghatatlan és töredékes benyomásait, melyeket a képzőművészetben vagy az irodalomban előforduló bizonyos (festői, építészeti, hangulati stb.) képek, eszmék, események keltenek...

Charles Dickensnek egy jegyzete fekszik előttem, amelyben a Barnaby Rudge szerkezetéről írt régi vizsgálódásomra célozva, azt mondja: "Mellesleg, ki vette észre, hogy Godwin az ő Caleb Williams-ét visszafelé írta? Először bebonyolította hősét a nehézségeknek abba a hálójába, mely a második kötetet kiteszi, s csak aztán keresett az első kötetnek...

Megapoliszi álmok...megapoliszi épületek. Egy új poszt-sorozatot szeretnék elindítani, amelyben a világ eddig felépített legkáprázatosabb és legérdekesebb épületeit mutatja be röviden, egy-két információval kiegészítve,olyan valós csodákat, melyek szinte már az álom és a valóság határmezsgyéjén magasodnak fölénk.

Hatások

11/09/2019

Az előző posztomban már kifejtettem, hogy a '80-anas,'90-enes évek filmjeinek és képregényinek (Batman, Superman, Pókember, Conan, Spawn...) a gyermeke vagyok. A '90-nes évek volt az utolsó nagy korszak, amelyben még születtek zseniális, eredeti filmek, hogy aztán a 2000-es évek már csak a régi korok remekeinek újraforgatásaival teljenek.

Nem szeretnék filmkritikusi babérokra törni (önjelölt kritikusokból már így is Dunát lehetne rekeszteni), de ezt a csalódást, ami a legújabb Terminator-film kapcsán ért engem (és a rajongókat szerte a világon), nem tudom szó nélkül hagyni.

"...a tűzfolyó és a Styx ágai összekeverednek, és a sötétben látomásszerű lények nyüzsögnek (...) Bírák és hóhérok jelennek meg, a tátongó mélység és legalsó bugyrai pedig csordultig telnek gonosz lények sokaságával."