M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

BEJEGYZÉSEK

"Egyedül az álmok világában lehetünk teljesen szabadok."

John Vermeulen

"Az embereknek szükségük van arra, hogy egy nagy álom, illúzió részesei legyenek. Acrem ezért nem fog sohasem elbukni..."

BERONIS - Garivenháború

_________________________________________________________

Mikor ma korán reggel felkeltem, az az üzenet fogadott engem a telefonomon, hogy egy email formájában a mélyen tisztelt YouTube közölte velem, hogy törlik a csatornámat.

"...szeretek gyertya mellett írni, öreg házban, ahol álmosan dörmög a kályha, és vén kutyák vakkantanak céltalan őszi estéken: alszik a kert, az öreg fenyő, és az aggódás férgei megbújnak hideg padlásokon... De most nem szeretem a gyertyát, mert embertelenséget, félelmet és kilátástalan másnapokat idéz.Mégis, reménykedem, hogy nem lobban el...

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Géczy Gábor, fizikus, előadó, Magfalva alapítója. Elképesztő módon lesújtott ez a hír, melyet még mindig nem tudtam feldolgozni. Gábor életerős ember volt, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ez hogy történhetett. Számtalan előadását meghallgattam (néhányat a BERONIS YouTube csatornájára is feltettem, hogy ott is...

Részlet Moses Hess Róma és Jeruzsálem. Az utolsó nemzeti kérdés. Levelek és megjegyzések. című kötetéből. Giszkalay János fordítását és a levelek jegyzeteit átdolgozta kiegészítette, a függeléket összeállította Haraszti György, az epilógus, a megjegyzések és a korabeli dokumentumok fordítása Berényi Gábor munkája; az előszót írta Heller Ágnes.

A nap mondata

12/19/2020

Ki gondolta volna, hogy egy kisvárosi kínai üzletben, ahová épp betévedtem, fogom megtalálni a nap mondatát? Annyira szép, hogy muszáj volt lefotóznom, és a BERONIS facebook oldalára is kiposztoltam.

Walt Disney 1952-es örök klasszikus magyar felirattal látható. A rövid filmecske gyermeki bájjal meséli el egy magányos kis vidéki házikó mindennapjait, miközben maró kritikával illeti a nagyvárosi, túltechnicizált világ határokat nem ismerő fejlődését... mely egy napon a BERONIS-trilógiából megismert MEGAPOLISZhoz vezethet.