M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmokból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat. A BERONIS-trilógiával kapcsolatos elemzéseim is itt lesznek megtalálhatók (összegezve a Trilógia menüpont alatt), melyek folyamatosan bővülni fognak, hiszen rengeteg olyan rejtett motívum, mondanivaló van a három könyv története, cselekménye mögött, melyre íróként én is csak utólag (sokszor évek múltán) jövök rá.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

> BEJEGYZÉSEK

Nem olyan régen fejeztem be Edward White Alfred Hitchcock tizenkét élete című könyvét, és találtam benne egy érdekes részletet, ami remekül passzol a BERONIS-témájához (az egyikhez a sok közül persze xD Itt most a gigászi nagyvárosra, mint jelenségre gondolok, Megapoliszra, az örökké háttérben lévő állandó főszereplőre).

A BERONIS-trilógiában található Mara Harris-rejtély cselekményszála alapján készült bemutatófilm... mely bizonyítja, hogy ez a háromrészes könyvsorozat nem egyszerű sci-fi-fantasy, és a történet (bizonyos elemei) akár a jelenünkben is játszódhatna!

AMIKOR ELJUTOTT HOZZÁM A HÍR, hogy gyermekkorom egyik legnagyobb hőse szögre akasztja a fegyverét, nagyon szomorú lettem. Ő számomra mindig is John McClane marad, a Die Hard lezser hőse, aki ott van Indiana Jones, Martin Riggs, John Rambo, és a többi ikonikus alak között, akiken felnőttem. Mindig szomorú látni és tapasztalni, hogy e hősök többsége...

Oly szabad vagyok, mint a természet ős első szülöttje, Mielőtt létrejött a szolgaság alantas törvénye,S amikor az ősrengetegben a nemes vadember még gáttalan futhatott.John Dryden - Granada meghódítása
(1670)

A 20 éves Adam Lanza 2012. december 14-én először a saját, alvó édesanyját végezte ki négy lövéssel, majd a Sandy Hook Általános Iskolába hajtott, ahol 26 ember életével végzett (köztük 20 még csak gyermek volt), majd a Columbine-ban történt vérengzést elkövető Eric-hez és Dylan-hez hasonlóan saját maga ellen fordította a fegyverét.


MySphere a Facebook-on is!

Kövesd a MySphere-t facebook oldalát, hogy további érdekes tartalmakban, videókban, hírekben legyen részed!
Tovább a Facebook-ra!