M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmokból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat. A BERONIS-trilógiával kapcsolatos elemzéseim is itt lesznek megtalálhatók (összegezve a Trilógia menüpont alatt), melyek folyamatosan bővülni fognak, hiszen rengeteg olyan rejtett motívum, mondanivaló van a három könyv története, cselekménye mögött, melyre íróként én is csak utólag (sokszor évek múltán) jövök rá.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

> BEJEGYZÉSEK

Nem tudom, mi ez a nagy kötődésem a vízhez. Gyerekkoromban kezdődhetett talán, hiszen a házunk és a telkünk, ahol felnőttem, egy patakparton helyezkedett el, és akkoriban sokszor jártunk le a patakpartra játszani, néha egyedül, olykor a falusi gyerekekkel. Ha tágabb értelemben vesszük, a Dunakanyarban nőttem fel, és a Duna mindig ott volt valahol a...

A TERMINATOR 2: AZ ÍTÉLET NAPJA című sci-fi akciófilm 1991. július 3-án került a mozikba az Egyesült Államokban (a július 4-ei nagy nemzeti ünnepre, a Függetlenség Napjára időzítve). A korszakalkotó film mind a mai napig a filmtörténelem egyik legjobb folytatásának számít.

Nem olyan régen fejeztem be Edward White Alfred Hitchcock tizenkét élete című könyvét, és találtam benne egy érdekes részletet, ami remekül passzol a BERONIS-témájához (az egyikhez a sok közül persze xD Itt most a gigászi nagyvárosra, mint jelenségre gondolok, Megapoliszra, az örökké háttérben lévő állandó főszereplőre).

Csak most jutott eszembe, hogy már lassan egy hónapja kinn van a készülőfélben lévő második Avatar-film, "A víz útja" előzetese, és az ország egyik, ha nem legnagyobb James Cameron rajongójaként még egy szót sem írtam róla.

A BERONIS-trilógiában található Mara Harris-rejtély cselekményszála alapján készült bemutatófilm... mely bizonyítja, hogy ez a háromrészes könyvsorozat nem egyszerű sci-fi-fantasy, és a történet (bizonyos elemei) akár a jelenünkben is játszódhatna!

27 iskolai lövöldözés volt ebben az évben az országban, és még csak május van... - mondta könnyes szemmel a híres amerikai showman, Jimmy Kimmel a Jimmy Kimmel LIVE 2022. május 26-ai adásában.

FRISSEN ÉRKEZETT! Az első hivatalos fotó a készülőfélben lévő új Indiana Jones-filmből, amelynek okán most elkezdtem pozitívan reménykedni az új kalandról...

Mivel alkotó vagyok, nem pedig kritikus (a lényemből adódóan nem szeretem mások munkáit kritizálni, van azokból így is éppen elég, akik ezt megteszik), így nem szeretnék mélyenszántó elemzésbe kezdeni az új Batman-film kapcsán, csak (mivel gyermekkorom óta nagy Denevérember-rajongó vagyok) néhány gondolatomat szeretném leírni, mivel a...

AMIKOR ELJUTOTT HOZZÁM A HÍR, hogy gyermekkorom egyik legnagyobb hőse szögre akasztja a fegyverét, nagyon szomorú lettem. Ő számomra mindig is John McClane marad, a Die Hard lezser hőse, aki ott van Indiana Jones, Martin Riggs, John Rambo, és a többi ikonikus alak között, akiken felnőttem. Mindig szomorú látni és tapasztalni, hogy e hősök többsége...


MySphere a Facebook-on is!

Kövesd a MySphere-t facebook oldalát, hogy további érdekes tartalmakban, videókban, hírekben legyen részed!
Tovább a Facebook-ra!