M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat. A BERONIS-trilógiával kapcsolatos elemzéseim is itt lesznek megtalálhatók (összegezve a Trilógia menüpont alatt), melyek folyamatosan bővülni fognak, hiszen rengeteg olyan rejtett motívum, mondanivaló van a három könyv története, cselekménye mögött, melyre íróként én is csak utólag (sokszor évek múltán) jövök rá.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

BEJEGYZÉSEK

Minden, mi van e bús világon,

Álomba ködlő furcsa álom.

Edgar Allan Poe: Álom az álomban
(1849)

Mélységes mély sajnálatomra kell közölnöm, hogy a BERONIS facebook oldala átmenetileg szünetelni kényszerül, mivel sajnos valahogyan sikerült az oldalt feltörni, és bizonytalan ideig megszűnt az oldalhoz való adminisztrátori hozzáférésem. Mindig is rendkívül nagy figyelmet fordítottam a biztonságra, így fogalmam sincs, hogyan történhetett meg...

BÁR VÉGÜL MÉGISCSAK a gépek nyertek, és valóban átvették az uralmat az emberiség felett, azért annak örülhetünk, hogy ez mégsem úgy történt, ahogy azt az első két Terminator-film megjósolta. A világ megmentőjének édesanyja, Sarah Connor (aka Linda Hamilton) 26-án ünnepelte a 65-ik születésnapját.

Nagy sikerrel zajlik az előválasztás Magyarországon, az előre várt módon. Menjünk is el minél többen, hiszen a gazemberek uralmának nem érhet véget.

Hárommilliárd emberi élet ért véget 1997. augusztus 29-én. A nukleáris tüzet a kevés túlélő úgy emlegette: az Ítélet Napja, és máris új lidércnyomással kellett szembenézniük: a gépek elleni háborúval.

Történelmünk két rendkívül meghatározó eseményéről készült elképesztően találó karikatúra: a 2001. szeptember 11-ei terrorcselekmény, illetve a napjainkban zajló (és valószínűleg még beláthatatlan ideig elnyúló) afganisztáni történések egymás mellett.


MySphere a Facebook-on is!

Kövesd a MySphere-t facebook oldalát, hogy további érdekes tartalmakban, videókban, hírekben legyen részed!
Tovább a MySphere-re!