M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

BEJEGYZÉSEK

Minden, mi van e bús világon,

Álomba ködlő furcsa álom.

Edgar Allan Poe: Álom az álomban
(1849)

Napra pontosan 30 éve (1991. július 3-án) volt a premierje annak a filmnek, amelynek témája és mondanivalója napjainkban még aktuálisabb, mint amikor megjelent.

A 20 éves Adam Lanza 2012. december 14-én először a saját, alvó édesanyját végezte ki négy lövéssel, majd a Sandy Hook Általános Iskolába hajtott, ahol 26 ember életével végzett (köztük 20 még csak gyermek volt), majd a Columbine-ban történt vérengzést elkövető Eric-hez és Dylan-hez hasonlóan saját maga ellen fordította a fegyverét.

Kovidos lettem

05/12/2021

Igen, sajnos engem is utolért a világjárvány, és sikerült elkapnom a vírust.

"...ahogyan sokan a posztmodern kort értelmezik, miszerint az egyszerre karnevál és haláltánc..."Varga Zoltán: Az inváziós sci-fi szerzői változatai

Utóbbi, mint ez több bejegyzésemből is kiderült, az egyik legkedvesebb rendezőm, már gyermekkorom óta, akinek a munkái nap mint nap inspirálnak, hogy én is hasonlóan nagy hatású műveket tegyek le az asztalra. James Cameron filmjeiről és annak hatásairól már többször is írtam (a linkeket, ha még valaki nem olvasta volna őket, lásd lejjebb).

Nem könnyű dolog manapság egy könyvet promózni. Ezt nap mint nap tapasztalom. Talán nem is könyvet írni a nagyobb feladat, mint a kész "terméket" utána minél szélesebb körben megismertetni az emberekkel, és ha valamivel sikerült megfogni az olvasót, eladni. Ez igazából minden más termékre is igaz. Ma már mindannyian eladunk valamit.