M y S p h e r e


A
BERONIS - Megapoliszi álmok-ból
megtudhatjuk, hogy a közösségi oldalak népszerűsége a távoli jövőben sem fog csökkenni, sőt, Megapoliszban a használatuk még inkább a mindennapok szerves részét képezi, mint napjainkban. Az internet, mint fogalom odaát már értelmét vesztette, és már csak a MySphere létezik. 

A világháló maga a MySphere, most már a világháló tartozik a MySphere-hez, és nem fordítva. Minden más funkciója mellett az akremiták itt értesülhetnek Megapoliszban, illetve a többi kolónián történt legfrissebb, legaktuálisabb hírekről is.

E menüpont alatt én is hasonló szerepet szeretnék betölteni, és blog-szerű bejegyzésekben időnként megosztani a  BeronisVerzum legújabb fejleményeit, tájékoztató jellegű infókat, eseményeket, érdekességeket, az általam nagyra tartott írók, filozófusok, művészek számomra fontos és értékes sorait, értekezéseit, vagy (olykor-olykor) csak szimplán a saját, személyesebb jellegű gondolataimat.

Ha egy bizonyos témával kapcsolatban további (vagy pontosabb) információkhoz jutok, előfordulhat, hogy kibővítem vagy átírok bizonyos cikkeket (ahogy a BERONIS-jegyzetekkel is teszem), ezért érdemes többször is visszalátogatni!

BEJEGYZÉSEK

Egyedül az álmok világában lehetünk teljesen szabadok.

John Vermeulen

_________________________________________________________

A városelmélet sok kutatója a nagyvárosi élet negatív megközelítésére koncentrál, különösen, mikor központi szerepet betöltő város vizsgálatának tárgya. Felüdítő olyan tanulmányt olvasni, amely kiemeli a metropolisz sok ember számára vonzó tulajdonságait. Erre hívja fel a figyelmet Robert Rotenberg, aki kutatásai nagy részét Bécs életének...

Részletek Georg Simmel A Pénz filozófiája című munkájából.

Christian Norberg-Schulz: A jelentés az építészetben (Részlet a Hiteles építészet felé című tanulmányából (A teljes kötet címe, amelyben a tanulmány található: A mérhető és a mérhetetlen. Építészeti írások a huszadik századból című kötetből (2000).

Részletek Vitruvius Tíz könyv az építészetről című munkájából (keletkezett kb. i.e. 27 és 15 között).